Terug naar overzicht

18 juni 2024 | Nieuws

Spectaculaire remake van Romeo & Julia met Vanja Rukavina

Na het succesvolle theaterspektakel Trojan Wars waagt regisseur Noël Fischer zich opnieuw aan een klassieker: Romeo & Julia. Deze zomer presenteert zij in samenwerking met prijswinnend choreograaf Shailesh Boharan een gloednieuwe versie van het wereldberoemde verhaal van William Shakespeare. Kunnen Romeo (Vanja Rukavina) & Julia (Soumaya Ahouaoui) ontsnappen aan hun verhaal en omgaan met de druk van de familie? De acteurs en dansers spelen Romeo & Julia van 14 juni t/m 7 juli 2024 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en gaan vanaf september op tournee door het hele land.

Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? In de afgebroken stad Verona liggen de straten die ooit levendig waren, er nu verlaten en verwoest bij. Er vloeit geen bloed meer door de straten, maar het oprukkende zeewater heeft de ruimte opgeslokt. De twee families Capuletti en Montague zijn op zoek naar een nieuwe balans, naar een leven dat past bij hun veranderende omgeving. Hier komt deze mythe over liefde, familie, vriendschap en verraad weer tot leven. Rukavina werd eerder genomineerd voor de Piket Kunstprijzen in de categorie Toneel. 

“Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben”, zegt Noël Fischer

Zomerterras vol liefde

Deze zomer speelt Romeo & Julia maar liefst drie weken in de Koninklijke Schouwburg. In de speciale zomereditie dansen Haagse dansers van alle leeftijden mee in de voorstelling en wordt de Koninklijke Schouwburg van binnen en van buiten zomers aangekleed. Het Nationale Theater bouwt voor deze gelegenheid een zomerterras met podium voor de schouwburg, waar Haagse dansscholen zichzelf presenteren aan bezoekers van de voorstelling.

Kijk hier voor alle speeldata en tickets.