Terug naar overzicht

20 januari 2022 | Nieuws

Solotentoonstelling Lennart Lahuis: Those hours that have lost their clock

In Galeria Jaqueline Martins in Brussel is vanaf zaterdag 22 januari de solotentoonstelling Those hours that have lost their clock te zien van Lennart Lahuis.

De tentoonstelling bevat een selectie van op fotografie gebaseerde werken die het idee van het vastleggen van licht combineren met de waarneming en representatie van tijd. Een nieuwe serie wax-works inbegrepen in de tentoonstelling is gemaakt met gevonden fotomateriaal van lijsten, printapparatuur en/of kalenders. Deze generieke afbeeldingen, die na verloop van tijd automatisch overbodig worden, worden afgedrukt op het achterbord van het frame en worden vervolgens bedekt met een laag was en papier op glas dat wordt geplaatst voor het beeld. 

 

Het sculpturale object in de tentoonstelling is een astronomische klok die hedendaagse beelden verbindt met de loop van de planeten in ons zonnestelsel. Lahuis maakte de klok samen met astronomische klokkenmaker Toine Daelmans. De afbeeldingen kunnen worden gebruikt als een ‘kaart’ waaruit astronomische informatie kan worden afgelezen.

Those hours that have lost their clock is tot 26 maart te bezoeken in de Brusselse galerie.

Hoofdfoto: Hessel Waalewijn