Terug naar overzicht

11 juli 2022 | Nieuws

India Sardjoe gaat naar Red Bull BC World Final in New York

India Sardjoe, genomineerde Piket Kunstprijzen in de categorie Dans, heeft een plek veroverd in de de Red Bull BC World Final die op 12 november plaatsvindt in New York. Tijdens de kwalificatiewedstrijd in de Maassilo in Rotterdam zondag kreeg India een wildcard waarmee zij rechtstreeks toegang krijgt tot de finale.”Geweldig”, zegt India.”Dit is een droom die uitkomt.”

In New York, de stad waar hiphop vandaag komt, wordt in november gestreden voor de beker.  Voordat de zogeheten breakers deze battle mogen aangaan, dienden zij zich te kwalificeren in één van de zogenaamde ‘Cyphers’. Op zondag 10 juli gingen zestien b-boys de strijd aan, waaronder oud-genomineerde Kid Colombia

Er werden acht of eigenlijk 9 B-girls uitgenodigd voor de Cypher Holland. Bo, Cha-ja, Vicky, Alicia, Zoe, Spooky, Roxanne, India en Eefje. Voordat de Cypher van start ging, stond b-girl India een grote verrassing te wachten. Net als talent Lee, kreeg zij een wildcard. Beide dansers hebben zich direct voor de World Final geplaatst en zijn verzekerd van een plek in New York. Eefje mocht in plaats van India meedoen tijdens de Nederlandse qualifier. India was al aan het opwarmen en had niets door. “Uiteindelijk hoefde ik helemaal niet te dansen. Ik kreeg te horen dat ik de wildcard heb gekregen omdat zij mij al langer in de gaten houden.”

World Final in New York

De winnaars van de Red Bull BC One Holland Cypher gaan door naar de volgende ronde de Red Bull BC One Last Chance Cypher op donderdag 3 november in New York. Samen met zesendertig andere wereldwijde voorrondewinnaars wordt daar om de allerlaatste wildcard gestreden die recht geeft om deel te nemen aan de Red Bull BC One World Final op 12 november, het hoogste podium van de Red Bull BC One. Met de rechtstreekse plaatsing van B-girl India en B-boy Lee voor de Red Bull BC One World Final, zijn er in totaal vier breakers uit Nederland aanwezig in New York. De Nederlandse breakers zijn straks dus goed vertegenwoordigt in de ‘Big Apple’.

Alle Nederlandse breakers die Nederland vertegenwoordigen in New York. Foto: Maurice van der Meijs / Red Bull Content Pool