Terug naar overzicht

28 juni 2019 | Nieuws

Dit moet je zien op de Parade: Selfkicker, Bonte Aevond en Tisch und hihi Tränen

Jos Nargy ,winnaar Piket Kunstprijzen toneel), en Benjamin Abel Meirhaeghe, oud-genomineerde toneel, staan op theaterfestival de Parade dat nu in volle gang is. Jos met twee voorstellingen van de Poezieboys: Bonte Aevond en Selfkicker. BenJamin pakt uit met het operateske, bizarre voorstelling Tisch und hihi Tränen. Jos heeft vorig jaar de Piket Kunstprijzen gewonnen in de categorie toneel. Benjamin Abel was in dezelfde categorie genomineerd. 

Tisch und hihi Tränen

Tisch und hihi Tränen van Benjamin Abel Meirhaeghe is een voorstelling over de grote verhalen van de mensheid. Samen met Kim Karssen en Laura de Geest verdiept Benjamin Abel Meirhaeghe zich in ballades, parabels, mythes en sagen als De ballade van de honderd vrijers van Kees Stip tot de Metamorfosen van Ovidius . Tisch und hihi Tränen is op de Parade in Utrecht en Amsterdam te zien in de Zaal 4-tent van Zaal 3 in Den Haag.  

Foto: DB Photo

Selfkicker en Bonte Aevond

De Poezieboys staan met twee voorstellingen op de Parade: Bonte Aevond en Selfkicker. Bonte Aevond is een rare, vreemde en softe ode aan de buitenbeentjes op de Kinderparade. De Poezieboys, Jos Nargy en Joep Hendrikx en muzikant Bas Prins, brengen daarnaast een vrolijk, provocerende ode aan performancedichter Johny van Doorn. In 1966 lanceerde Simon Vinkenoog in een uitverkocht ‘Poëzie in Carré’ Johnny The Selfkicker. Tijdens deze doorbraak scandeerde hij over naakte chicks en vlees op een Amsterdamse toneelschoolstoep, imiteerde hij vuurwerk en herhaalde eindeloos de zin: ‘Kom toch eens klaar klootzak!’. Hij werd uitgejouwd door het publiek, met een bos narcissen voor zijn kop geslagen en van het podium gezet. The Selfkicker was born: Nederlands eerste en enige performancedichter. Beide voorstellingen van de Poezieboys zijn in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam te zien.

Check het complete programma hier!

De Parade is op 21 juni gestart in Rotterdam en trekt via Den Haag (5 t/m 14 juli) verder naar Utrecht en sluit op 25 augustus haar poorten in Amsterdam.

Foto: DB Photo