Terug naar overzicht

07 november 2019 | Nieuws

Claire Hermans en Karel van Laere doen mee aan HUBS Immersive Festival

HUBS Immersive Festival start op vrijdag 8 en zaterdag 9 november in De Nieuwe Regentes in Den Haag. Een route van zo’n 2,5 uur voert je langs alle deelnemende kunstenaars en performers. HUBS IMMERSIVE Festival is een initiatief van MEYER-CHAFFAUD. Isabelle Chaffaud is jurylid van de Piket Kunstprijzen. Oud-genomineerde (dans) Claire Hermans en oud-winnaar Karel van Laere (toneel) sieren de line-up.

Bewezen avontuurlijke kunstinstallaties en prachtige (dans)performances zijn te zien naast spiksplinternieuwe werken die zijn gemaakt in opdracht van het festivalteam. Het festival stelt  zintuigelijke beleving en de interactie met de werken en hun makers centraal. Zowel voor als achter de schermen van het bijzondere theater word je ondergedompeld in een totaalervaring. Daarbij geniet je het ene moment met al je zintuigen van pure esthetiek, het andere moment bevinden bezoekers zich in een intieme een-op-een installatie.

Programma

Een deel het festivalprogramma laat werk zien dat is ontstaan vanuit de fascinatie van de kunstenaar voor het menselijk lichaam, terwijl andere makers in het programma de focus meer op sociale patronen leggen. Tussen 14 en 20 Oktober werkten Karel van Laere en Peter van Til samen op het Jeju eiland in Zuid Korea. Het resultaat van deze reis is nog onbekend, maar zal voor het eerst vertoond worden tijdens het HUBS IMMERSIVE Festival. Choreografen Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud nemen een gedeelte van hun recentste voorstelling SOUL #3 Co-creation en maken er een nieuwe ervaring van voor het HUBS IMMERSIVE Festival. ‘Zelden zijn dansers zo vriendelijk, dichtbij en benaderbaar als in voorstellingen van het Haagse choreografenduo’, schreef de Volkskrant. Claire Hermans danst mee. 

Bekijk hier het programma en koop kaarten