Jury 2024

Majel Blonden, juryvoorzitter 2024 en 2025. “De kracht van kunst is niet te onderschatten. Zonder verbeelding en kunst is het leven maar saai. Het is mooi dat er een prijs is voor jonge makers: dat zij gezien worden en dat de heer Piket zijn vermogen heeft ingezet om jonge, getalenteerde kunstenaars te ondersteunen. Hij laat echt iets na voor de nieuwe generatie. Het is namelijk niet makkelijk om je stem te vinden als je net begint. Ik kijk ernaar uit om mij te verdiepen in andere kunstdisciplines en wie weet wat deze jonge kunstenaars kunnen doen in het Paard in de toekomst.”

Majel Blonden
Meer weten? https://www.paard.nl/

Majel Blonden

Juryvoorzitter

Majel Blonden is directeur van poppodium Paard in Den Haag. Na een studie Algemene Taalwetenschappen begon zij in de jaren negentig als programmeur bij Nighttown en Rotown in Rotterdam en verzorgde de programmering voor onder andere het Metropolis Festival. Daarnaast maakte zij deel uit van diverse adviescommissies, waaronder die van het Fonds voor de Podiumkunsten. Sinds haar aanstelling als programmeur bij Paard van Troje in 1997 zette zij zich in voor een diverse en brede concertprogrammering binnen de muren van het poppodium, waarmee Paard van Troje zich tot een podium met nationaal aanzien ontwikkelde.

Erik Kaiel

Choreograaf, dansdocent en danser Erik Kaiel is met recht een wereldburger te noemen. Hij werd geboren in Innsbruck (Oostenrijk) en groeide op in Portland (Amerika). Hij studeerde in Canada en New York. Kaiel werkte onder meer als artistiek directeur bij Crosstown, Theaterschool Rababer en Artez in Arnhem en bestiert danscollectief Arch8 waarmee hij wereldwijd voorstellingen maakt. Hij won in 2016 de Victor Award met zijn succesvoorstelling Tetris die volgend jaar weer op tournee gaat in de VS en Canada. Daarnaast begeleidt hij jonge makers op het gebied van dans, circus en theater en maakt hij deel uit van de jury van de VSCD Dansprijzen. (Foto: John Fox)

Ellen Goemans

Toneel

Toneelspeler, maker en docent Ellen Goemans studeerde in 1996 af aan de Toneelschool Arnhem en sloot zich voor een paar maanden aan bij Double Edge Theatre in Amerika. In 1997 richtte zij met o.a. Eric de Vroedt Toneelgezelschap Monk op. Ze maakten vele voorstellingen en co-producties met o.a. Dood Paard en Kas & de Wolf, Dito Dito en Ontroerend Goed. In 2009 stopte Goemans bij Monk. Daarna speelde ze in voorstellingen van Dood Paard, ‘t Barre Land,  tg ECHO en heeft ze afgelopen jaar met Don Duyns en Harm van Geel de Bellevue lunchvoorstelling Sloopkogel gemaakt. Daarnaast werkt Ellen graag met jonge makers als de Poezieboys, mc KASSETT en Compagnie Red Yellow and Blue. Sinds 2014 is Goemans verbonden aan de HKU Acteursopleiding in Utrecht als docent, mentor en vast onderdeel van het kernteam.

John de Weerd

Toneel

John de Weerd, programmeur van Zaal 3 in Den Haag en Theaterfestival de Parade, studeerde in 2007 af van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Fine Arts/Sculpture) in Den Haag. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de culturele sector. Tot zijn opdrachtgevers behoorden onder meer TodaysArt, Crossing Border, Fiber Festival en Rewire. In 2013 richtte De Weerd vanuit Theater aan het Spui Zaal 3 op: de springplank voor jong talent in Den Haag. Daarnaast is hij lid van de VSCD Mimejury.