Terug naar overzicht

01 maart 2024 | Nieuws

Amos Ben-Tal brengt nieuwe album uit en schittert in videoclip

De Haagse indierockband Noblesse, waar jurylid Amos Ben-Tal van de Piket Kunstprijzen onderdeel van uitmaakt, presenteert haar nieuwe album The Nine op zaterdag 2 maart in poppodium Paard in Den Haag. “Het is de eerste keer dat ik in een videoclip heb gedanst”, vertelt Amos. 

Noblesse is één van de langst draaiende bands in de Haagse indiescene en heeft op alle denkbare podia en festivals gespeeld, waaronder de Melkweg, Paradiso, Vestrock en State-X New Forms. De band vertegenwoordigde Den Haag op het beroemde Reeperbahn festival in Hamburg en speelde ook in België, Engeland en Oostenrijk. Na in het verleden gewerkt te hebben met producers als Henk Koorn (Hallo Venray) en Gordon Raphael (The Strokes) is het nieuwe album door de band zelf geproduceerd met Pepijn Stutterheim achter de knoppen. Amos, die de afgelopen jaren jurylid (Dans) was bij de Piket Kunstprijzen, is naast dat hij actief is als danser en artistiek leider van OFFprojects, al jarenlang zanger, gitarist en songwriter bij Noblesse.

Voor de videoclip van hun eerste single The Love van het gloednieuwe album The Nine bedacht hij een choreografie en stond hij zelf voor de camera. “Dat was een leuke ervaring. Ik had het ritme van het nummer al in mijn lijf zitten, want ik heb dit ook zelf geschreven.” We hebben verschillende lagen over elkaar heen gemonteerd en dat geeft een apart effect”, legt Amos uit. Bekijk hieronder de videoclip.

De albumpresentatie vindt om 19.30 uur plaats in de kleine zaal van Paard. “Daar zullen we ook de nummers van het album ten gehore brengen”, aldus Amos. 

The Nine wordt digitaal uitgebracht op alle streamingplatforms en Bandcamp.