Terug naar overzicht

12 november 2018 | Nieuws

Beaudil Elzenga speelt hoofdrol in korte film Flashback

Beaudil Elzenga, oud-genomineerde (toneel) van de Piket Kunstprijzen, speelt een hoofdrol in de korte film Flashback, onderdeel van het 48 Hour Film Project, die op 8 november in première is gegaan tijdens het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden. Op maandag 26 november worden de Piket Kunstprijzen 2018 uitgereikt in Theater aan het Spui. De actrice gaat op die avond het gedicht The Raven van Edgar Allen Poe in monoloogvorm voordragen.” Een mooi en duister gedicht over verloren liefde.”

‘Nominatie enorme eer’

Flashback is een thriller/actiefilm van zeven minuten, vertelt Elzenga. “Ik speel een meisje die haar date, die zegt wel van iets spannends te houden, meeneemt naar een verlaten loods en vastbindt. Flashback is een film over een fatale date.” Flashback is binnenkort online te zien. De korte film komt uit de koker van regisseur-en producer Sjoerd de Bont en heeft een aantal prijzen in de wacht gesleept in Leeuwarden. Zo won Flashback een publieksprijs voor beste film en belandde in de top drie van beste films. Elzenga werd ook genomineerd in de categorie ‘beste actrice’. 2018 is een mooi jaar geweest voor de Haagse actrice, die werd genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster voor haar rol in de soap Goede Tijden Slechte Tijden afgelopen seizoen. Met haar karakter Loes de Haan gooide zij hoge ogen. “Heel erg tof. Ik heb dan wel niet gewonnen, maar de nominatie alleen al vond ik een enorme eer.” De Televizier-Ring wordt sinds 1964 uitgereikt. Kunstenares Anneke Schat, die in 2016 ook de Piket Kunstprijzen awards, ontwerpt de prijzen sinds 1975. 

Plannen 2019

Voor 2019 staan er nog meer projecten op stapel. “Vanaf februari starten de repetities voor een korte opera, werktitel Ariadne,” vertelt de actrice. Dit is een project van een regiestudent van de Amsterdamse Toneelschool. “Vanaf maart gaan we optreden, de locaties worden nog bekendgemaakt.” Daarnaast komt Elzenga op 7, 8 en 9 maart 2019 met een eigen voorstelling, die te zien is tijdens het Café Theater Festival in Utrecht.

Foto: Oscar Timmers