Terug naar overzicht

29 augustus 2018 | Nieuws

Bekendmaking genomineerden Piket Kunstprijzen 2018

De genomineerden van de Piket Kunstprijzen worden op zaterdag 1 september om 20.00 uur bekendgemaakt in Theater aan het Spui in Den Haag. De Piket Kunstprijzen worden in 2018 voor het vijfde jaar op rij uitgereikt. Op maandag 26 november vindt de prijsuitreiking plaats op dezelfde locatie. 

De namen van negen jonge kunstenaars, in de categorieën schilderkunst, dans en toneel die door hun kunst verbonden zijn aan de Haagse regio, worden dan wereldkundig gemaakt. Alle kandidaten zijn geselecteerd door een vakjury onder leiding van voorzitter Erik Pals, algemeen directeur bij Scapino Ballet Rotterdam. De jury bestaat verder uit Maarten Demmink, Suzanne Swarts (schilderkunst), Isabelle Chaffaud, Stacz Wilhem (dans) en David Geysen en Antoinette Jelgersma (toneel).

De bekendmaking

Tijdens UIT Festival Den Haag vindt de bekendmaking van de genomineerden plaats in de foyer van Theater aan het Spui in Den Haag. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Om 19.30 start de inloop op zaterdag 1 september, 20.00 worden de namen van de kunstenaars onthuld. Aansluitend om 20.30 uur vindt een optreden plaats van danser Alice Godfrey (NDT I, op foto), winnares in de categorie dans van de Piket Kunstprijzen 2016. Titel  van de voorstelling is ‘The Fruit of our Work’: en onderzoek naar nieuw werk dat zij maakt samen met danser en choreograaf Antonin Rioche. 

Over de Piket Kunstprijzen

Frederik Hendrik Piket (1927-2011) was een grote liefhebber van de kunsten. Piket was kunstminnend lid van Pulchri Studio en bezocht galeries, beurzen en vernissages. In zijn vrije tijd verzamelde hij schilderijen, grafiek en beeldhouwkunst, en zat hij geregeld op de eerste rij bij dans- en toneelvoorstellingen in Den Haag en Amsterdam. Piket bouwde zo een grote collectie van met name Nederlandse kunst op. Na zijn overlijden in 2011 werd deze collectie geveild. In dat jaar werd ook de Stichting mr F.H. Piket opgericht. De prijzen die sinds november 2014 jaarlijks worden uitgereikt zijn voor hem de gedroomde nalatenschap: ze stimuleren jonge kunstenaars op persoonlijke wijze en zijn van blijvende betekenis voor het culturele klimaat van Den Haag.