Terug naar overzicht

24 augustus 2019 | Nieuws

Bekendmaking genomineerden Piket Kunstprijzen 2019 tijdens UIT festival Den Haag

De genomineerden van de zesde editie van de Piket Kunstprijzen 2019 worden op zondag 8 september, tijdens UIT Festival Den Haag, bekendgemaakt in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Toegang is gratis. 

Programma

Inloop: vanaf 13.30 uur
Aanvang: 14.00 uur (tot 16.00 uur)
Locatie: Centrale Bibliotheek (eerste verdieping), Spui 68, Den Haag
Aansluitend: exclusieve previews en optredens van oud-genomineerden. 

Oud-genomineerden treden op

Vanaf 14.00 barst het programma los op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek aan het Spui 68 in Den Haag. Oud-genomineerde Benjamin Abel Meirhaeghe, die op theaterfestival de Parade stond met zijn voorstelling Tisch und hihi Tränen, zingt een stuk uit zijn voorstelling My Inner Songs. “Meirhaeghe heeft een prachtige stem, we zagen dat van de zomer ook in Small Town Boy van ITA en Oostpool”, schreef de Theaterkrant eerder over hem.

Benjamin Abel Meirhaeghe. Foto: Hessel Waalewijn

Firma MES speelt een stuk uit hun voorstelling De gijzeling, die vanaf eind augustus te zien is in de voormalige Amerikaanse Ambassade op het Lange Voorhout. De voorstelling is gebaseerd op de gijzeling van elf mensen in de Franse ambassade in september 1974 door drie Japanners. De acteurs spraken voor de voorstelling met ooggetuigen en een terreurdeskundige. Tijdens de bekendmaking wordt een korte preview uit deze voorstelling gespeeld.

Firma MES. Foto: Lonneke van der Palen

De gijzeling firma mes

Claire Hermans vertoont exclusief voor de Piket Kunstprijzen een dansfilm, die zij samen met Sam Broekman heeft gemaakt en vertelt ter plekke iets over de film. De oud-dansgenomineerde vertelt over de film: “De tijd verstrijkt, staat nooit stil. Haast zich of golft langzaam. Hoe manifesteert en manifesteert de tijd zich? Kunnen we binnen die tijd het nu ervaren, zonder na te denken over wat is geweest of wat nog gaat komen? Een analoge film, aangeraakt door de tijd verteld door dans en beeld.” Daarnaast is er muziek van Remmelt, Muus & Femke.

Claire Hermans. Foto: Hessel Waalewijn

Dit zijn de Piket Kunstprijzen

De Piket Kunstprijzen worden dit jaar voor het zesde jaar op rij uitgereikt. In totaal worden negen jonge talenten op het gebied van schilderkunst, dans en toneel genomineerd door een vakjury onder leiding van oud-wethouder Marjolein de Jong. Per categorie komt er een winnaar uit de bus. Op maandag 25 november worden de drie winnaars bekendgemaakt in Theater Diligentia in Den Haag. Vorig jaar hebben Eden Latham (schilderkunst), Kinda Gozo (dans) en Jos Nargy (toneel) de prijzen, een geldbedrag van 8.000 euro en een award van Joep van Lieshout, in de wacht gesleept. 

De bekendmaking duurt tot circa 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig: iedereen kan binnenlopen.