Terug naar overzicht

25 november 2020 | Nieuws

Bekijk project SUITE met werk van Romy Muijrers

De expositie van project SUITE van oud-genomineerde (Schilderkunst) Romy Muijrers en Paul van der Eerden is nu te zien bij galerie Maurits van de Laar in Den Haag. 

Paul en Romy startten hun project Suite in 2018 waarin ze gezamenlijke tekeningen maken. De een begint met een schets of vlek op het papier die door de ander in verschillende sessies wordt uitgewerkt, tot de tekening is voltooid. Romy heeft van nature een meer gedetailleerde en zachte aanpak, Van der Eerden werkt vooral met heldere lijnen en contrasten. Aanvankelijk kun je nog twee handen onderscheiden die op elkaar reageren, geleidelijk groeit er een symbiose waarin je met één kunstenaar te maken lijkt te hebben die zich steeds verder ontwikkelt.

De afbeeldingen lopen uiteen van landschappen, planten, menselijke figuren tot teksten, sommige heel gedetailleerd, andere eenvoudiger en meer uitgesproken van vorm. De teksten in de tekeningen komen uit poëzie en literatuur van onder meer Li Po, Han Shan, Kathleen Rain, William Blake maar ook uit popsongs van Joni Mitchell, The Byrds, The Hollies of Radiohead. In de tentoonstelling worden alle SUITE tekeningen tot nu toe getoond, samen met een wandschildering en een vitrine met daarin bron- en archiefmateriaal en ook mislukte SUITE tekeningen. Project SUITE is tot 24 januari te bezoeken. 

SUITE online

Op vrijdag 27 november wordt in de hedendaagse kunstroute Hoogtij aandacht besteed aan SUITE. Vanwege corona is dit online. Vanaf 19.00 uur kan iedereen met een digitale gids een virtuele tour maken door het video aanbod. Galerie Maurits van de Laar brengt een reportage gemaakt door Abril Cisneros waarin Romy Muijrers en Paul van der Eerden vertellen over hun SUITE tentoonstelling.  Eind maart is SUITE te bewonderen op de internationale beurs Drawing Now Paris.