Terug naar overzicht

11 februari 2021 | Nieuws

Boston Gallacher danst in choreografie oud-genomineerde Imre van Opstal

Maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 februari, 20.00 uur presenteert NDT 1 Shadow’s Whispers. De livestreams bestaan uit de wereldpremières From England with Love van Hofesh Shechter en Baby Don’t Hurt Me van Imre van Opstal en Marne van Opstal. Imre is oud-genomineerde in de categorie Dans. Boston Gallacher, winnaar in de categorie Dans van dit jaar, danst in Baby Don’t Hurt Me.

Het nieuwe programma Shadow’s Whispers combineert choreografen die een verankering delen in urban dance, hiphop en een intuïtieve benadering van ideeën en verhaallijnen. Hofesh Shechter is een van de meest opwindende hedendaagse makers, erkend als choreograaf en componist. Eerder creëerde hij speciaal voor NDT 1 de werken Clowns (2016) en VLADIMIR (2018). Kijk hieronder voor een voorproefje.

Het choreografenduo Imre van Opstal en Marne van Opstal, beide voormalig NDT-danser, creëerde in 2017 The Grey voor NDT 2. Hun eerste NDT 1-creatie Take Root werd in 2019 genomineerd voor de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’. Deze choreografietalenten zijn een goed voorbeeld voor hoe NDT investeert in jonge, grensverleggende makers en hoe dansers de overstap kunnen maken naar de kunst van choreografie.

De voorstellingen vanuit het Haagse Zuiderstrandtheater zijn exclusief te volgen op ndt.nl. De ticketprijs is vijftien euro.

Foto: Hessel Waalewijn