Terug naar overzicht

17 september 2020 | Nieuws

Boston Gallacher te zien in Endlessly Free

In het openingsprogramma van dit seizoen presenteert het Haagse dansgezelschap NDT 1 de triple bill Endlessly Free met werken van choreografen Medhi Walerski en Crystal Pite. Genomineerde Boston Gallacher voor de Piket Kunstprijzen van dit jaar in de categorie Dans is hierin te zien. Endlessly Free gaat donderdag 17 september in première in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. 

Voor het programma ‘Endlessly Free’ creëert Walerski ‘Silent Tides’ een nieuw werk met twee dansers. Naast deze wereldpremière brengt NDT 1 zijn ‘SOON’ (2017) ten tonele. ‘SOON’ ontstond uit een muziekstuk dat van grote betekenis was voor de choreograaf: “Een paar jaar geleden ging ik naar een concert van Benjamin Clementine. Vanaf dat moment wist ik dat ik een stuk op zijn muziek wilde maken”, zegt Walerski. “De pure uniciteit van zijn stem en de rauwe, diepgaande poëzie van zijn teksten ontstaken een vonk die ik in dit stuk wilde uitdrukken. Vier liedjes, vier dansers, in navolging van Clementines levensvisie.”

De triple bill wordt gecompleteerd met Crystal Pite’s The Other You (2010), een duet dat zij voor haar gezelschap Kidd Pivot creëerde. Het stuk geeft een beeld van een man die in dialoog is met zijn ‘andere ik’ en beweegt zich rondom het spanningsveld tussen tegenstellingen.

NDT zendt tijdens een aantal voorstellingen een livestream uit. Tickets voor de livestreams kunt u aanschaffen door bij de speeldata de livestream te kiezen.

Check hier de agenda met alle speeldata en bewonder Boston live!

Foto bovenaan artikel: Boston Gallacher. (Hessel Waalewijn)