Terug naar overzicht

06 mei 2021 | Nieuws

Bram Suijker scoort hoofdrol in miniserie Thuisfront

Bram Suijker speelt de hoofdrol in de nieuwe dramaserie Thuisfront die vanaf 9 mei te zien is op NPO 3. In de vierdelige miniserie, die geïnspireerd is door ware gebeurtenissen, volgen we een groep militairen na hun terugkeer van een internationale missie in Uruzgan, Afghanistan.

Tim Oliehoek neemt de regie voor zijn rekening van Thuisfront. Een tragische gebeurtenis brengt een groep veteranen voor het eerst sinds hun missie in Uruzgan weer samen, maar de bijeenkomst legt oude wonden bloot. Ze worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. Terwijl de oorlog nog in hun hoofd woedt, strijden ze voor erkenning aan het thuisfront. Enkelen van hen zijn bereid een ultieme daad te stellen. Anderen proberen escalatie te voorkomen. Bram Suijker, winnaar van de Piket Kunstprijzen (Toneel, 2017) speelt naast acteurs als Lykele Muus (Dertigers) en Melody Klaver (Schemer) in de serie. 

Suijker speelt een militair met PTSS. In het programma De Vooravond vertelde hij over de serie. Bekijk hier een fragment daarvan. 

Foto: BNN Vara