Terug naar overzicht

31 oktober 2014 | Nieuws

Dansstukken van Haagse bodem | Den Haag Direct I 31 oktober 2014

Dansstukken van Haagse bodem in Korzo Theater

vrijdag 31 oktober 2014

Korzo en Nederlands Dans Theater vieren het choreografisch talent van dansstad Den Haag. Op vrijdag 14 november gaat het dansevent Here we live and now in première met vier in Den Haag gevestigde dansmakers; Antonin Comestaz, Wubkje Kuindersma, Fernando Hernando Magadan en Rutkay Özpinar. Ze zijn uitgenodigd om een voorstelling te maken en deze gezamenlijk te presenteren in een avondvullend programma in het Korzo theater.

Here we live and now
De stad Den Haag geldt als de bakermat voor nieuw danstalent, de smeltkroes van (inter)nationale dansprofessionals en de plek waar je moet zijn voor belangwekkende premières. Met Here we live and now vieren Korzo en Nederlands Dans Theater het choreografietalent dat Den Haag rijk is.

De makers
De 2014 editie van Here we live and now toont een diversiteit aan dansmakers met verschillende achtergronden en in verschillende fases van hun carrière. Korzo en NDT nodigden voormalig Scapino Ballet danser Antonin Comestaz al in 2013 uit voor het programma Voorjaarsontwaken. Met het komische, surrealistische Out of the Grey debuteerde hij als onafhankelijk choreograaf.

hwlan2014_korzo-&-ndt_fotogerritschreurs_webDe Nederlandse Wubkje Kuindersma maakt sinds 2009 eigen werk en is tevens een veelgevraagd danseres. Recentelijk maakte ze werk voor o.a. Noverre Gesellschaft Stuttgart en Bundesjugendballett Hamburg. Na een jarenlang verblijf in het buitenland, verhuisde ze afgelopen zomer terug naar Den Haag. Fernando Hernando Magadan danste tussen 2001 en 2009 bij NDT 1 en 2 en is sinds kort weer als danser verbonden aan NDT 1. Magadan maakte al meerdere choreografieën voor beide gezelschappen van NDT, Donlon Dance Company en Luna Negra Dance Theater.

De piepjonge Rutkay Özpinar danste tot afgelopen zomer bij De Dutch Don’t Dance Division waar hij zijn eerste stappen als choreograaf zette voor het programma Solo’s@TheSea. De uitnodiging voor Here we live and now betekent zijn introductie als dansmaker aan het Haagse publiek. Rutkay werd onlangs genomineerd voor de Piket Kunstprijzen.

Programma voorstelling
Korzo theater, 19.30 uur / tickets €20,- (online €18,-)
donderdag 13 november, Pay What You Want Preview
vrijdag 14 november (première)
zaterdag 15 november
woensdag 19 t/m zaterdag 22 november
Kijk voor meer informatie en kaarten op de website.