Terug naar overzicht

06 mei 2021 | Nieuws

De Piket Kunstprijzen in coronatijd: de laatste aflevering

Theatermakers, acteurs, kunstenaars en dansers worden hard getroffen door de maatregelen van de overheid om het coronavirus onder controle te houden. Wat doen de kunstenaars van de Piket Kunstprijzen in coronatijd? In het laatste artikel van deze rubriek komen Sallie Harmsen, Kid Colombia, Imre van Opstal, Sarah Murphy en Teun Wolters aan bod.

Sallie Harmsen

Actrice Sallie Harmsen, genomineerde in de categorie Toneel in 2017, heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Zij kreeg de hoofdrol in de horrorfilm Moloch. De film gaat over mysterieuze veenlijken in Drenthe. Sallie speelt de rol van Betriek, die woont aan de rand van een veenmoeras. Als zij en haar familie op een avond worden aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Hoe meer ze graaft, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat er op haar wordt gejaagd door een oeroud wezen.

“Dit is de eerste horrorfilm voor mij en het is echt fantastisch om met regisseur Nico van den Brink samen te werken aan dit sterke, indringende verhaal. Ik denk dat het een superspannende film gaat worden”, vertelde de actrice aan Nederlands Media Nieuws.
Moloch is eind dit jaar in de bioscopen te zien.

Daarnaast speelde Sallie in de Penoza spin-off die begin dit jaar op televisie verscheen. Zij speelde rol van Puk, het nichtje van crimineel Luther.  

Kid Colombia

Breakdancer Jeffry Verschoor, beter bekend als Kid Colombia, genomineerde in de categorie Dans in 2016, reist normaal de hele wereld over, maar tijdens de coronacrisis bleef hij dichter bij huis. Hij werkte mee aan de documentaire FTBLL- Can you kick it van regisseur en choreograaf Marco Gerris.

De film is op vrijdag 28 mei te zien op NPO 3 om 22.20 uur. Het is een hommage aan dansvormen en disciplines die zijn geworteld in het straatleven. Al dansend en voetballend eisen acht performers de stad op met indrukwekkende bewegingen die de zwaartekracht tarten. Iconische Amsterdamse plekken zoals Koninklijk Theater Carré vormen het toneel voor hun flitsende voetenwerk en soepele acties. Deze hypnotische danssequenties worden afgewisseld met dieptegesprekken waarin de hoofdrolspelers ontvouwen wat ze beweegt. Bekijk hieronder een fragment!

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeffry Armando (@kidcolombia_)

In februari trad Kid Colombia op in het Paard in Den Haag. In de Week van de Dialoog gingen wethouders Kavita Parbhudayal (Jeugd) en Martijn Balster (Stadsdelen en Wijken) tijdens een Inside Out Talk in hier in gesprek met jongeren over de impact van de coronacrisis. Daar vertoonde Kid Colombia zijn kunsten. Check hieronder de foto van Wouter Vellekoop. 

Imre van Opstal

Imre van Opstal vormt samen met broer Marne een choreografenduo. In februari van dit jaar maakten zij Baby Don’t Hurt Me voor NDT 1. Danswinnaar Boston Gallacher, die vorig jaar de Piketprijs in de categorie Dans won, danste hierin mee. Eerder maakten zij het stuk The Grey voor NDT 2 en Take Root voor NDT 1. Imre werd in 2014 genomineerd in de categorie Dans.

 

Podium Dans interviewde Imre en Marne over hun carrière. Kijk de aflevering hier terug.

Sara Murphy en Teun Wolters

Sarah Murphy, winnaar in de categorie Dans in 2015,  is terug in Nova Scotia (Canada). We hopen dat het goed met haar gaat. En Teun Wolters, genomineerde in de categorie Toneel 2018, blijft nog graag even uit de publiciteit.