Terug naar overzicht

04 maart 2019 | Nieuws

Dégradé komt ‘met extreem beeldend geluidstheater’

Dégradé staat op 7, 8 en 9 maart met hun nieuwe voorstelling Naar de hemel wijzen in Korzo Theater in Den Haag. De makers, Carl Beukman en David Geysen (jurylid Piket Kunstprijzen) verkopen de voorstelling als ‘extreem beeldend geluidstheater op het ritme van een tekst van toneelschrijver Jibbe Willems’. De voorstelling is een voorstudie van hun voorstelling Dante I. 

Beukman schept een beeldende muzikale wereld waarin acteur Geysen vertelt en speelt. Een verhaal dat ons allemaal beroert omdat het raakt aan ons mens zijn en het waarom wij op aarde zijn. Met deze voorstelling keren de makers van Dégradé noodgedwongen terug naar de basis en de kern van hun theatermaken. De simpele en schone kracht van de kunst. De verwaarloosde ziel van onze hedendaagse wereld. “We zijn getuige van de wraak en de val van de hoogste engel die vandaag in opstand komt tegen zijn vader, tegen God. Hoewel hij weet dat De Hoogste zijn toorn ongenadig is, kan hij niet anders dan zich verzetten tegen wat hij als diep onrecht voelt; de schepping van de mens. Het enige dat hij over het hoofd ziet, is de kracht van de liefde”, vertellen de makers.

Over Dégradé

 

Beukman en Geysen hebben jarenlang gewerkt onder de vlag van het oudste gezelschap van Nederland: Toneelgroep De Appel. Tegenwoordig ontwikkelen en spelen zij zelf producties.

Speeldata en tickets

 

Koop hier kaarten voor Naar de hemel wijzen die op 7, 8 en 9 maart te zien in in Korzo Theater in Den Haag. De voorstelling op donderdag 7 maart geselecteerd door We Are Public. Leden kunnen vanaf 12.00 uur een gratis ticket bij de kassa ophalen.