Terug naar overzicht

17 juli 2019 | Nieuws

Dit is de jury van de Piket Kunstprijzen 2019

Aan het hoofd van onze vakjury van de zesde editie van de Piket Kunstprijzen staat voormalig cultuurwethouder van de gemeente Den Haag: Marjolein de Jong.

Marjolein de Jong neemt de rol van voorzitter Erik Pals over. “Kunst en cultuur hebben de gave om mensen en culturen met elkaar in aanraking te brengen en zelfs te verbinden”, zegt De Jong. “In een stad als Den Haag met ruim 140 nationaliteiten is dat heel waardevol. En dat begint al bij de jeugd. Daarom is het van enorm belang dat kinderen al vroeg kennismaken met kunst, via bijvoorbeeld cultuureducatie. En daarom zijn de Piket Kunstprijzen zo belangrijk om jonge kunstenaars op weg te helpen en zelfs aan elkaar te koppelen. Zo zien we in onze samenleving steeds meer begrip voor elkaar ontstaan; zo wordt kunst niet alleen mooi en interessant om naar te kijken en te luisteren maar wordt Den Haag er ook steeds een beetje mooier door!”

Marjolein de Jong, juryvoorzitter 2019 Foto: Hessel Waalewijn

Marjolein de Jong. Foto: Hessel Waalewijn

Op zaterdag 8 september presenteren we de genomineerden van 2018 tijdens het UIT Festival Den Haag in Studio B in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Op maandag 25 november maken we de winnaars bekend in Theater Diligentia in Den Haag.

Lees meer over de jury van 2019

V.l.n.r.: Suzanne Swarts, Maarten Demmink, Antoinette Jelgersma, Isabelle Chaffaud. Zittend: Stacz Wilhelm en David Geysen. Foto: Hessel Waalewijn