Terug naar overzicht

18 februari 2022 | Nieuws

Eetbare schilderijen van Mattia Papp en performance in Lissabon

De eerste editie van Imergente, Art and Audiovisual Festival brengt beeldende kunst en muziek samen. Mattia Papp is van de partij en gaat een performance doen. Het festival vindt op 25 en 26 februari plaats in Lissabon (Portugal). Maar voor het zover is, maakte hij twee eetbare schilderijen voor Dinner at the Grey Space in Den Haag dat op 18 en 19 februari plaatsvindt.

Mattia omschrijft het evenement in Grey Space in the Middle als een unieke eetervaring in de setting van een experimentele speeltuin. Het voorgerecht is een hommage aan het abstract expressionisme. Onder de titel Greed and Grit is een werk gemaakt met vers brood, spinazie, rode biet, mais, paarse kool, aardappel, erwtenbloem en eetbare inkt. Het hoofdgerecht Eetbare Tuin lijkt op geschenken van de grond en wordt live voor de dinergasten samengesteld met paarse en gele bloemkool, watermeloenradijs, regenboogbietradijs, romanesco en rode biet.

Festival in Portugal

Imergente bestaat uit tentoonstellingen van vijftien internationale artiesten, audiovisuele projecties en acht shows van bossa nova- en jazzbands. Locatie van Imergente is Casa70 Lisboa. 

Vier kunstenaars werden exclusief voor Imergente uitgenodigd, waaronder Mattia. Hij doet een performance met eetbare kunst; Sunna Svavarsdottir (IJsland) nodigt de kijker uit om binnen te treden en deel uit te maken van haar installaties die meestal met aanraking en/of geuren te maken hebben; Sophia Bulgakova (Oekraïne) presenteert een installatie met projecties waarop het publiek kan reageren. Ook kunstenaar Irit Batsry (Israël) is erbij.

Mattia exposeert (tot 19 februari 2022) ook in Galerie Helder in Den Haag. Zijn werk is te zien in de groepstentoonstelling Tactilis. Bekijk hieronder meer!

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Galerie Helder (@galerie_helder)

 

 

 

 

Foto: Hessel Waalewijn