Terug naar overzicht

10 juni 2022 | Nieuws

Film met Sallie Harmsen opent Nederlands Film Festival

Zee van tijd van regisseur Theu Boermans opent de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Scholten van Aschat vertolken de hoofdrollen in dit op waargebeurde feiten gebaseerde drama, dat op woensdag 21 september zijn wereldpremière beleeft in Stadsschouwburg Utrecht. Een jong koppel maakt in de jaren tachtig een zeiltocht met tragische afloop. Na veertig jaar ontmoeten zij elkaar opnieuw. Sallie, die eerder werd genomineerd in de categorie Toneel van de Piket Kunstprijzen, is ‘excited’!

De openingsfilm is op de première-avond in het hele land in meerdere bioscopen bij te wonen.  Het jonge koppel Lucas en Johanna (Reinout Scholten van Aschat en Sallie Harmsen) zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden (Gijs Scholten van Aschat en Elsie de Brauw) elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld. NFF-Algemeen Directeur Silvia van der Heiden: “Zee van tijd van Theu Boermans is een prachtig en aangrijpend drama met een geweldige cast. Alle disciplines, van camera tot sound design, leveren topwerk af. Een openingsfilm die vele harten gaat beroeren.”

 

Zee van tijd is geregisseerd door Theu Boermans (1000 Rosen (Gouden Kalf voor Beste Film), De Partizanen (Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama), musical Soldaat van Oranje). Het scenario is geschreven door Marieke van der Pol (De tweeling, Bride Flight, Bankier van het verzet).  Dutch FilmWorks distribueert Zee van tijd landelijk in de bioscopen vanaf 13 oktober. De openingsfilm zal daardoor volgend jaar deelnemen aan de Gouden Kalf Competitie.

De kaartverkoop voor de openingsfilm Zee van tijd start eind juni.