Terug naar overzicht

07 november 2014 | Nieuws

Firma MES | Troep | Theater aan het Spui

Stel je voor dat je nog maar acht spullen had. Acht. Wat kies je? Welke spullen zijn bepalend voor wie je bent? Voor die vraag staat de 41-jarige Barbara.
Een vastberaden vrouw staat op een keerpunt in haar leven. Drie twintigers die niet zonder smartphone kunnen. Een humoristisch en confronterend portret. iPhone, tablet, zonnebril, sneakers…
Theatergezelschap Firma MES ontmoette Barbara in de kringloopwinkel en volgt haar op haar missie om nog maar met acht spullen te leven, een levenswijze die ze gezien heeft bij monniken in Thailand. Alleen: Barbara woont gewoon in Den Haag, in een huis vol spullen en met een man die niks van haar plannen moet hebben. In Troep vertellen de acteurs van Firma MES over Barbara en onderzoeken ze hun eigen relatie met spullen.

TROEP ging op 7 november in première in Theater aan het Spui en is door heel Nederland te zien t/m maart 2015 .

★★★★ “Geestige, onderhoudende scènes waarin de acteurs snel schakelen, to the point geregisseerd door Thomas Schoots” “Lindertje Mans maakt er een virtuoos tierend nummer van. Sussen helpt niet, aan haar been hangen ook niet. Ze is niet te stuiten. Het levert haar een verdiend open doekje op.”
– THEATERKRANT

★★★★“De vermakelijke manier waarop het vraagstuk rondom spullen gepresenteerd wordt, maakt dat je TROEP met een glimlach op je gezicht verlaat.”
– CULTUURBEWUST

★★★ “In een decor van herkenbare, overbodige rotzooi levert dat zeer grappige scènes op. De makers geven op speelse wijze commentaar op de manier waarop consumptiepatronen en tegenbewegingen zich manifesteren. En, bepaald niet onbelangrijk: je wordt er erg vrolijk van.”
– DE VOLKSKRANT

Regie: Thomas Schoots
Spel: Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans

Website: www.firmames.nl