Terug naar overzicht

16 april 2016 | Nieuws

Firma MES werkt aan voorstelling met Nationale Toneel

Firma MES, onze Piketgenomineerde toneel uit 2014, werkt samen met het Nationale Toneel aan een nieuwe voorstelling die dit najaar op locatie plaatsvindt. Waar is nog even geheim, wel weten we dat ijs en vis de hoofdrollen spelen.

De voorstelling gaat over een vete tussen twee bekende Haagse ondernemersfamilies: de familie Talamini van ijssalon Florencia en de Scheveningse visfamilie Simonis. Voor het plot deed de groep inspiratie op bij Romeo and Juliet:

“Eén stad. Twee families.
Eén vete. Twee geliefden.
Eén gebouw. Honderd routes.”

Tijdens de voorstelling kun je door de locatie rondlopen en je eigen route bepalen langs “kleine kamertjes en smalle gangetjes, bakken vol ijs en tonnen vol paling”. De voorstelling wordt op dinsdag 13 september op een nog nader te bepalen plek – in ieder geval een lege bedrijfshal, schrijft Omroep West – in de Hofstad gespeeld.

En daar vergadert Firma MES ongeveer zo bij.

Firma MES heeft niet stilgezeten de afgelopen tijd: zo vervulden ze een theatermiddag over de zeven zonden in de Stadsschouwburg in Utrecht, en bracht de groep een videoclip uit voor hun meest recente voorstelling BOT: