Terug naar overzicht

11 februari 2019 | Nieuws

Vijf jaar Piket Kunstprijzen: ‘Hij zou zeker trots zijn’

De Piket Kunstprijzen bestaan vijf jaar. Speciaal voor dit jubileum delen bekenden, vrienden en collega’s hun herinneringen aan naamgever Frederik Hendrik Piket (1927-2011). Ditmaal vertelt couturier Frans Hoogendoorn over zijn herinneringen aan Piket.

“Ik kende de heer Piket van ontmoetingen bij voorstellingen. We zaten vaak naast elkaar in de schouwburg voor balletvoorstellingen en premières van Het Nationale Toneel. Ik vond het heel leuk dat we over cultuur konden praten, maar ook over politiek, dat was eigenlijk precies het tegenovergestelde. Je hebt het eerst over ballet en gaat daarna over de politiek discussiëren. Dat vond ik het leuke aan hem! Hij was een karaktervolle man. Zeer Haags. Hij was goed gekleed, droeg een das, heel gesoigneerd. Hij was altijd enorm met alle vormen van kunst bezig”, vertelt Hoogendoorn.
Ik vind deze stichting een geweldige oplossing, een mooie manier om je erfenis na te laten. Ik vind dat de jonge kunstenaars van de afgelopen jaren zorgvuldig gekozen zijn. Hij zou zeker trots zijn. Je maakt vaak mee dat dergelijke initiatieven genomen worden, maar na verloop wegebben. Dit is er nog steeds. Ik vind het enig dat het dit jaar lustrum is, heel knap. Dat heeft toch te maken met een goede leiding. Het geld wordt goed besteed, helemaal in zijn trant.”