Terug naar overzicht

13 mei 2022 | Nieuws

Isa van Liers exposeert in ‘Paradys’

Honderd dagen lang zijn de bossen van Oranjewoud (Friesland) het decor van de bijzondere kunsttentoonstelling Paradys. Ook Isa van Liers werk Temple of Spring is te bewonderen in het groen. De tentoonstelling is tot 14 augustus te bezoeken.

Isa, oud-genomineerde in de categorie Schilderkunst 2021, wil met haar kleurrijke installaties en keramische sculpturen ‘een speeltuin creëren waarin je net als een kind de tijd vergeet’. Haar werk is verleidelijk, aanstekelijk en overvloedig. Voor Paradys maakte zij een kleurrijke kamer die uitnodigt tot bezinning.

Foto: Peter de Kan

Het idee daarvoor is terug te voeren op een verblijf in Japan. De zentuinen riepen bij haar een bijzonder gevoel op van verstilling, rust en concentratie. Sindsdien probeert Isa dit tijdloze gevoel op haar eigen manier te herscheppen. Hoewel in ons tegenwoordige, jachtige leven zulke zentuinen vaak ver weg voelen, laat Isa in haar werk zien dat deze twee schijnbare tegenpolen misschien toch wel met elkaar te verbinden zijn.

In totaal is er werk van vijftien kunstenaar te bekijken in Paradys. De tentoonstelling vindt plaats in Parklandschap Oranjewoud nabij Heerenveen. Het adres is Koningin Julianaweg 98 Oranjewoud. Kaarten zijn hier te koop.

Foto: Hessel Waalewijn