Terug naar overzicht

06 november 2020 | Nieuws

Joran van Soest komt met The Observer Effect

Van 6 november tot 6 december geven de kunstenaars  Joran van Soest en Matt Chaim de Groot een duo-tentoonstelling in galerie GoMulan in Amsterdam. Onder de titel The Observer Effect laten beide kunstenaars in deze expositie zien hoe ze afstappen van de geijkte paden, invulling geven aan hun artistieke visie en experimenteren met nieuwe materialen en vormen.

“In de kunst wordt vaak verteld wat wel en niet kan”, vertelt Mulan van de galerie. “Bezoekers van galeries gedragen zich naar ongeschreven regels, en kunstenaars volgen de ongeschreven regels van hun kunstopleidingen. Joran van Soest en Matt Chaim de Groot laten in de The Observer Effect zien dat het anders kan. Met zelf ontwikkelde technieken en verschillende media maken zij een vuist tegen dat wat hoort.”

In deze tentoonstelling is ook het kunstwerk te zien dat Joran, oud-genomineerde van de Piket Kunstprijzen, speciaal voor het Art Amsterdam Gallery Weekend maakte. Het werk They had the world….  is hier in gelimiteerde oplage te koop voor vierhonderd euro.

Er zijn nieuwe regels van kracht in verband met corona, de tentoonstelling gaat wel door omdat Go Milan staat aangemerkt als winkel en dus mensen mag binnenlaten. Wel is het nodig om je vooraf aan te melden voor een bezoek. Er kunnen niet meer dan acht personen per keer naar binnen. In de galerie zijn mondkapjes aanwezig. Aanmelden kan via gomulangallery@gmail.com.