Terug naar overzicht

04 mei 2017 | Nieuws

Joshua Junker gaat dansen bij Royal Ballet

Joshua Junker (winnaar Dans 2014) krijgt een contract bij het Royal Ballet in Londen. Joshua is een van de vijf jonge dansers die zijn geselecteerd voor het Aud Jebsen Young Dancers Programme. Aankomend seizoen mag hij dansen in verschillende producties van het wereldberoemde dansgezelschap.

Momenteel volgt Joshua een opleiding bij het Royal Ballet School. In 2014, het jaar dat hij ook de Piket Kunstprijs won, vertrok hij naar Londen voor zijn scholing. “Mijn techniek en kunstenaarschap zijn ontwikkeld”, vertelt Joshua. “In mijn eerste jaar zat ik op een internaat en moest ik leren hoe ik met mijn lichaam moest omgaan. Ik moest zelf koken en leren hoeveel rust ik moet nemen.”

IMG_5980

Deze zomer danst Joshua nog mee in de voorstellingen van zijn opleiding; vanaf augustus start hij bij het Royal Ballet. Joshua: “Ik ken al wel een aantal dansers in het gezelschap en de dansers zijn echt enorm goed. Je komt in een nieuwe sociale situatie terecht en ik ben daar echt een jonkie. Dat is heel spannend, maar ik ken de omgeving. Dat is fijn.”

Bekijk het programma van Royal Ballet in 2017/2018.

IMG_6640

Foto’s bij dit artikel zijn van Johan Persson.