Terug naar overzicht

02 februari 2023 | Nieuws

Joyce Zwerver toont werk in Gronings Licht

In de tentoonstelling Gronings licht die op zondag 5 februari wordt geopend in het MOW in Bellingwolde tonen ruim twintig kunstenaars verrassend werk over het samenspel van licht en landschap. Joyce Zwerver, oud-genomineerde Piket Kunstprijzen in de categorie Schilderkunst, doet mee aan de expositie.

De lucht speelt in de open landschappen van Groningen een hoofdrol. In Gronings licht delen in totaal vierentwintig kunstenaars hun indrukken van dit samenspel in schilderijen, installaties, grafiek, foto’s en bewegende beelden. Joyce is een van hen. Het onderwerp van de expositie is op haar lijf geschreven aangezien zij zich eerder ook al liet inspireren door het Groningse landschap voor Mien Grunneger Land. “Voor het project heb ik een aantal werken gekozen uit deze serie”, vertelt Joyce. “Met onder andere twee werken die nog niet eerder zijn geëxposeerd.”

Joyce deed mee aan een open call voor deze tentoonstelling van het MOW dat middenin in het Groningse landschap ligt. “Toen ik de oproep las vond ik dit uiteraard goed passen bij de serie waar ik de laatste jaren zo mee bezig ben geweest. Ook om het met een nog breder publiek te delen en voor een langere tijd. De werken waren hiervoor slechts zes dagen te zien geweest en nu bijna zes maanden.”

De Groningse kunstenares vindt het interessant om te zien dat iedereen een andere vertaling heeft van het Groningse landschap, ‘waardoor je het vertrouwde land met andere ogen gaat bekijken’.

De expositie is tot 10 september te bezoeken. Kijk hier voor tickets en de openingstijden. 
Bekijk hieronder een impressie van haar werk.