Terug naar overzicht

11 september 2016 | Nieuws

Juryleden Piket Kunstprijzen tonen werk

Behalve het beslissen wie de winnaars van de Piket Kunstprijzen worden dit jaar zijn onze juryleden ook volop bezig met eigen producties voor het najaar.

Bekijk werk van onze juryleden

Maarten Demmink (schilderkunst)

Jurylid Maarten Demmink gaat ook door het dagelijks leven als beeldend kunstenaar. De hele maand oktober is zijn werk te zien in Galerie Helder, in de expositie ‘Landscape and city’. Tussen 5 en 9 oktober is zijn werk ook te zien op Art The Hague, waar we onze Piketlezing houden.

Edwin Buijsen (schilderkunst)

Behalve jurylid zijn, vervult Edwin Buijsen als hoofd collectie in het Mauritshuis een belangrijke rol in de Haagse kunstwereld. Hij raadt de tentoonstelling ‘Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection’ aan, een collectie schilderijen van Hollandse meesters van het Britse koningshuis (te zien tussen 29 september 2016 en 8 januari 2017).

Cora Bos-Kroese (dans)

Cora Bos-Kroese treedt dit najaar met haar dansgezelschap C-Scope op in Korzo, met de voorstelling ‘LVMEN’. Het belooft een ‘spannende botsing’ te worden tussen dans en live fotografie, met de focus op de innerlijke mens (16, 17 en 18 september te zien, erna op tournee).

David Geysen (toneel)

Verwacht een stevig potje ‘extreem beeldend geluidstheater’ van David Geysen. Onder het nieuwe theaterlabel Dégradé presenteert Geysen samen met labelpartner Carl Beukman hun eerste voorstelling in Korzo: ‘Polonium 210’, over de vergiftiging van de Russische dissident Aleksandr Litvinenko in 2006 (te zien op 14, 15 en 16 september in Korzo theater, erna op tournee).

Antoinette Jelgersma (toneel)

Nog een jurylid dat je in het wild kan tegenkomen op de bühne dit najaar is Antoinette Jelgersma. Ze speelt met het Nationale Toneel de voorstelling ‘Olie’ (te zien in Den Haag op, daarna op tournee).

Sander Uitdenbogaard (juryvoorzitter)

Als directeur van Panorama Mesdag weet onze juryvoorzitter Sander Uitdenbogaard als geen ander wat er zich onder het dak van het museum afspeelt. Hij raadt de tentoonstelling ‘Kidd & The City’ aan, over de gemanipuleerde werkelijkheden in de panorama’s van de Brits-Amerikaanse fotokunstenaar Jeremy Kidd. Te zien vanaf 13 oktober aanstaande tot en met 26 maart 2017.

Bekijk de gehele agenda