Terug naar overzicht

13 maart 2019 | Nieuws

Jurylid Antoinette Jelgersma speelt mee in Onze Straat

Antoinette Jelgersma, actrice en jurylid van de Piket Kunstprijzen, speelt mee in de voorstelling Onze Straat van Het Nationale Theater en Adelheid+Zina. Op zaterdag 16 maart vindt de première plaats in Theater aan het Spui in Den Haag. 

Jelgersma speelt de rol van Selma Jacobi, een 72-jarige dame die haar man twee jaar geleden is verloren. Zij woont in een appartementencomplex met acht andere bewoners. Het wel en wee van deze bewoners trekt in een tijdsbestek van 12 jaar voorbij.

Het verhaal

De voorstelling gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leert het publiek de negen bewoners kennen. En hoe de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door.

Toneel-op toneel

Het publiek zit niet in de zaal, maar zit rond het speelvlak op het toneel. In de voorstelling spelen tien acteurs waaronder Tamar van den Dop, Nazmiye Oral, Romana Vrede en Stefan de Walle. Daria Bukvić (o.a. Othello, Nobody Home) van Het Nationale Theater neemt de regie voor haar rekening. Onze Straat is een nieuwe toneeltekst van Nathan Vecht (Kunsthart, Aquarium, In de ban van Broadway), gebaseerd op de Amerikaanse klassieker Our Town van Thornton Wilder. Bekijk hier alle speeldata!

Foto: Gordon Meuleman