Terug naar overzicht

25 november 2014 | Nieuws

León en Paul Lightfoot I najaar 2014 Schouwburg Amstelveen

25 Years León & Lightfoot viert het 25 jarig jubileum van choreografenduo Sol León en Paul Lightfoot. In deze voorstelling gaat er nieuw werk in première, maar worden ook de tegenstrijdige stukken  Sad Case  (1998) en  Subject to Change  (2003) opgevoerd. Beide stukken vormen twee pijlers in León en Lightfoot’s oeuvre en illustreren hun continuerende studie in het verkennen van de mensheid. Alle stukken samen omvatten een reflectie op León & Lightfoot’s artistieke reis door het verleden, heden en toekomst.

Over het Nederlands Dans Theater
Het NDT is één van de meest toonaangevende en productieve moderne dansgezelschappen ter wereld, onder artistiek leiderschap van Paul Lightfoot. In seizoen 2014-2015 treden vijfenveertig excellente dansers uit alle windstreken op voor een publiek van ruim 115.000 bezoekers wereldwijd. In de thuishaven in Den Haag worden acht nieuwe creaties gemaakt door onder meer León en Lightfoot. Het grote gezelschap NDT 1 presenteert naast Mat Ek’sSleeping Beauty nog drie programma’s met onder meer wereldpremières vanassociate choreographers Marco Goecke en Crystal Pite, NDT 1 danser Medhi Walerski en het duo Sharon Eyal & Gai Behar. Groeidiamant NDT 2 voert naast het jubileumprogramma ookSymphysis op, met onder meer wereldpremières van de nieuwe Oost-Europese gastchoreografen Edward Clug en Jiři Pokorný. Zowel NDT 1 als NDT 2 zijn in theaters in het hele land te zien, maar staan ook komend seizoen weer op prestigieuze podia in Europa, Amerika en Azië. Raadpleeg de website voor actuele informatie over onder meer onze voorstellingen, tournees en educatie activiteiten.

Imre van Opstal, danseres bij Nederlands Dans Theater 2, is genomineerd voor de Piket Kunstprijzen bestemd voor jonge, veelbelovende kunstenaars in schilder-, toneel- en danskunst. Op 28 november aanstaande vinden de uitreikingen plaats! Bekijk hier alvast een filmpje van Imre van Opstal.

Bekijk nu alvast de repetitievideo’s van ‘Sad Case’ en een preview van het nieuwe werk van het jubilerende choreografenduo.

Salon – Een inleiding op de voorstelling – 13december 2014 – Aanvang 19.00 uur
Het Nederlands Dans Theater ontmoet u graag tijdens de inleiding voorafgaand aan de voorstelling. Samen verdiepen we ons in het repertoire, de achtergrond van choreografen, de thema’s binnen de voorstelling en het verloop van het creatieproces, aan de hand van beeldfragmenten en/of een vraaggesprek met een gast uit het gezelschap. Natuurlijk krijgt u ook de gelegenheid om vragen te stellen tijdens deze persoonlijke kennismaking met het gezelschap. De Salon is gratis toegankelijk als een entreebewijs heeft voor de voorstelling en duurt een half uur.

De Salon vindt plaats in de Foyer op de eerste verdieping. U hoeft niet te reserveren. Wij raden u aan op tijd te komen (vol=vol). Na aanvang van de Salon verlenen wij geen toegang meer.