Terug naar overzicht

09 mei 2016 | Nieuws

Luister terug: genomineerde Romy Muijrers bij Opium (Radio 4)

In april was Romy Muijrers (genomineerde schilderkunst, 2015) te gast in het kunstprogramma Opium van Radio 4. Samen met Arno Kramer en Nanette Kraaikamp, curatoren van het Drawing Center Diepenheim, sprak ze over haar bijdrage aan de tentoonstelling Drawing Front en het Drawing Front Weekend, een tekeningenmanifestatie voor hedendaagse tekenkunst.

Beluister de uitzending terug (15 april 2016)

Kramer zag het werk van Romy voor het eerst in haar eindexamenvoorstelling aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. “De manier waarop het gemaakt is, is heel vitaal. De presentatie was bizar; normaal hangt een tekening in lijst aan de muur, maar bij haar hing de muur van boven tot onder vol. Nog vreemder: soms kwam een stukje tekening door een stukje hout erachter uit de tekening naar voren, en dan werd erachter ook nog verder getekend. Dat had ik nog nooit zo eerder gezien.”

Romy: “Terwijl ik teken dwaal ik door mijn herinneringen heen. Het is heel direct.” Voor de expositie in Diepenheim heeft Romy nieuw, groot werk gemaakt (2×1,5m), ge├»nspireerd op het laatste werk van de Ierse toneelschrijver Samuel Beckett, What Where (1983).

Romy Muijrers bezig met de installatie van haar werk op Drawing Front in Diepenheim / Foto  Facebook

Romy Muijrers bezig met de installatie van haar werk op Drawing Front in Diepenheim / Foto Facebook

Bekijk foto’s van Romy’s werk tijdens Drawing Front:

Agenda
De Drawing Front-tentoonstelling is nog tot en met 5 juni aanstaande te zien in Diepenheim. Lees meer over Romy’s werk voor Drawing Front.