Terug naar overzicht

29 juli 2021 | Nieuws

MEYER-CHAFFAUD maakt performance voor Amare met Hagenaars

Groot of klein, dik of dun, jong of al op leeftijd, lenig of wat minder soepel: élke inwoner van Den Haag kan deel uitmaken van het spectaculaire openingsprogramma van Amare in november. Amare heeft dansgezelschap MEYER-CHAFFAUD, waar jurylid Isabelle Chaffaud van de Piket Kunstprijzen onderdeel van uitmaakt, uitgenodigd het publiek bij de kunsten te betrekken door een performance te maken waar amateurs uit de hele stad aan kunnen deelnemen.

Nog even en Amare, het eerste duurzaam gebouwde cultuurhuis van Nederland, opent haar deuren. Het is een plek waar alle inwoners van Den Haag welkom zijn. Niet alleen om te genieten van de voorstellingen, maar ook door een van de foyers als een grote openbare repetitieruimte te benutten. De openbare ruimte is van vroeg tot laat open en er zullen allerlei activiteiten plaatsvinden, naar het inspirerende voorbeeld van Centquatre in Parijs. Dat onderdeel wordt ingeluid met de speciale productie Body Landscape, een performance voor en door inwoners van Den Haag onder artistieke leiding van Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud.

Kick-off, workshops en optredens

Iedereen van zestien jaar of ouder die ervan droomt om zelf een bijzondere ervaring te beleven in het theater, kan deze unieke kans aangrijpen. Tijdens een (gratis) kick-off meeting op zondag 5 september om 15.00 uur wordt er meer over verteld. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een serie workshops op zaterdagmiddag met als bijzondere afsluiting de performances op vrijdag 19 en zaterdag 20 november. “Meld je aan voor de kick-off op 5 september, dan vertellen we over onze plannen en laten we zien en ervaren hoe we de creativiteit bij deelnemers zullen laten stromen”, vertelt Chaffaud. “Het belooft niet alleen een bijzonder proces te worden, maar ook een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten.”

Intense ervaring

Meyer en Chaffaud kijken ernaar uit om met een grote groep Hagenaars samen te werken. Meyer: “Aan de hand van onder andere teambuilding en bewegingsoefeningen brengen we een creatief proces op gang. Body Language draait om vertraging en rust, om bewegingen in slow motion of stilstaande groepsbeelden. We willen de bezoekers bewuster maken van de verschillende dimensies en functies van de diverse ruimtes van Amare en hun ervaring nog intenser maken.”

Aanmelden

De gratis kick-off meeting vindt op zondag 5 september plaats tussen 15.00 – 17.00 uur in Amare. Aanmelden kan via rianne.valstar@amare.nl. De workshops vinden plaats op zaterdagmiddagen in september en oktober. De performances zijn te zien tijdeens het openingsweekend op vrijdag 19 en zaterdag 20 november in Amare. Kosten: € 50,- voltarief of € 25,- met Ooievaarspas en voor studenten (inclusief lunch en diner tijdens het openingsweekend).

Over MEYER-CHAFFAUD

Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud hebben rijke kennis en ervaring als dansers, bij onder meer het Nederlands Dans Theater en Batsheva Dance Company, choreografen en makers. Naast het maken van voorstellingen, programmeren zij ook het interdisciplinaire HUBS Immersive Festival waarin het publiek ondergedompeld wordt in een zintuiglijke beleving van kunst. In hun vierdelige voorstellingenreeks SOUL# lieten ze hun fascinatie zien voor de rol van het publiek als kijker, co-creator en performer, ervaring die zij goed van pas komt voor de creatie van Body Landscape.

Archieffoto Hubs Immersive Festival (Schaapjesfabriek)