Terug naar overzicht

23 augustus 2019 | Nieuws

Naar de hemel wijzen voor de laatste keer te zien op DNALYSATNAF 2.0

De laatste voorstellingen van ‘Naar de hemel wijzen’ van Bureau Dégradé zijn te zien tijdens DNALYSATNAF 2.0. De kunstmanifestatie vindt van vrijdag 30 augustus tot zondag 1 september plaats aan de Laan van Poot 97. 

Naar de hemel wijzen gaat over de val van de engel Lucifer. In de voorstelling is het publiek getuige van de wraak en de val van de hoogste engel die in opstand komt tegen zijn vader, tegen God. Hoewel hij weet dat De Hoogste zijn toorn ongenadig is, kan hij niet anders dan zich verzetten tegen wat hij als diep onrecht voelt; de schepping van de mens. Het enige dat hij over het hoofd ziet, is de kracht van de liefde.

Terug naar de kern

Carl Beukman schept een beeldende muzikale wereld waarin acteur David Geysen, ook jurylid van de Piket Kunstprijzen, vertelt en speelt. Een verhaal dat ons allemaal beroert omdat het raakt aan ons mens zijn en het waarom wij op aarde zijn. Met deze voorstelling keren de makers van Dégradé terug naar de basis en de kern van hun theatermaken. De simpele en schone kracht van de kunst. De verwaarloosde ziel van onze hedendaagse wereld. De voorstelling is tevens een voorstudie van een grotere reis die Dégradé in de nabije toekomst gaat maken: PROJECTDANTE#1.

Programma DNALYSATNAF 2.0

Vrijdag 30 augustus: opening van de kunstruimte van Eden Latham, winnaar van de Piket Kunstprijzen in de discipline schilderkunst 2018, en Thijs Ebbe Fokkens. Daarnaast zijn er twee waanzinnige performances te zien. Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom bij Bureau Dégradé aan de Laan van Poot 97.

EEedeEden Latham won vorig de Piket Kunstprijzen (schilderkunst. Foto: Janneke van Beek

Zaterdag 31 augustus: voorstelling Naar de hemel wijzen om 15.00 en om 20.00 uur. Yannick Dangre leest voor uit eigen werk om 13.30 uur in de Tuin van Eden. De kunstruimte is open voor bezoek en er kan een potje urban minigolf gespeeld worden in de voortuin. Theo Jansen opent zijn atelier met de strandbeesten.

Teun Wolters, oud-genomineerde toneel van de Piket Kunstprijzen, showt zijn werk. Foto: Hessel Waalewijn

Zondag 1 september: voorstelling Naar de hemel wijzen om 15.00 en 20.00 uur. Urban minigolfbaan in de voortuin, workshop van onze imker is om 13.30 uur in onze Tuin van Eden en de kunstruimte is open voor bezoek. Kunstenaars, zoals Teun Wolters (oud-genomineerde (toneel) Piket Kunstprijzen 2018, tonen hun werk. En het atelier van Theo Jansen is open voor een bezoek aan de strandbeesten met uitleg van de kunstenaar zelf.