Terug naar overzicht

07 februari 2022 | Nieuws

Nieuw werk Astrid Boons: Do you believe me yet?

De nieuwste voorstelling Do you believe me yet? van choreograaf Astrid Boons ging vrijdag in première tijdens Holland Dance Festival. 

De Vlaamse Astrid Boons is sinds 2016 verbonden aan Korzo’s makershuis. Uit haar nu al zeer eigen signatuur spreekt haar fascinatie voor de diepere lagen van lichaam en geest. Hierbij zoekt ze vaak de grenzen op, met het doel, om het publiek (weer) bewust te laten worden van hun eigen lichaam. 

De mens heeft het vermogen om zich aan te passen aan een constant veranderende omgeving. Maar blijven we wel onszelf wanneer we dit doen? En voor wie doen we dit? Astrid Boons onderzoekt hoe wij als mens onze identiteit opbouwen en hoe die beïnvloed wordt door ons ‘aanpassingsvermogen’ al naar gelang de sociale situatie waarin we ons begeven. In een spel met de werkelijkheid gebruikt de choreografe onder andere gefragmenteerde beelden en lichaamssensaties als een metafoor voor de vele identiteiten die we kunnen aannemen of die in onszelf aanwezig zijn. In Do you believe me yet? probeert Astrid het lichaam terug te brengen naar zijn essentie; op zoek naar dat wat ons menselijk maakt. De complexiteiten, tegenstrijdigheden, kwetsbaarheden en schoonheden die hiermee gepaard gaan worden blootgelegd. Do you believe me yet? is een voorstelling die onder de huid kruipt en het empathisch vermogen aanspreekt.

Foto Hessel Waalewijn