Terug naar overzicht

28 juni 2017 | Nieuws

Nieuwe juryleden voor Piket Kunstprijzen 2017

Suzanne Swarts, directeur van Museum Voorlinden in Wassenaar, en choreografe Isabelle Chaffaud voegen zich bij de jury van de Piket Kunstprijzen. NTjong-regisseuse Nöel Fischer wordt komend jaar juryvoorzitter van de zeskoppige jury.

Suzanne Swarts

Suzanne Swarts startte na haar studie kunstgeschiedenis als stagiair bij Museum de Fundatie in Zwolle waar ze doorgroeide naar hoofdconservator. Daarna werkte ze bij de Kunsthal in Rotterdam. Sinds 2006 is ze conservator van de Caldic Collectie van kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh. In 2016 opende Museum Voorlinden, waar een deel van Van Caldenborghs collectie samen met andere, wisselende tentoonstellingen te zien is.

Isabelle Chaffaud

Isabelle Chaffaud danste bij gerenommeerde gezelschappen zoals het Israëlische Batsheva Dance Company en het Nederlands Dans Theater I. Samen met haar partner Jérôme Meyer vormt ze het choreografenduo MCDance MEYER-CHAFFAUD. Chaffaud is ook medeoprichter van CLOUD/Danslab, het Haagse platform voor onderzoek voor dans en performancekunst. Zij doceert aan o.a. het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts University of Arts in Rotterdam.

Noël Fischer

Nöel Fischer begon als schrijver en dramaturg, waar ze later regie bijvoegde. Ze werkte onder meer bij toneelgezelschappen Het Vervolg, de Paardenkathedraal, bij Vlaamse gezelschappen Laika en Het Paleis en tussen 2001 en 2006 maakte ze met haar eigen gezelschap Blauwe Engel jeugdvoorstellingen. Sinds 2013 is ze artistiek leider van NTjong, het jeugd- en jongerengezelschap van Het Nationale Theater. In 2017-2018 zijn van haar de voorstellingen ‘Iphigeneia Koningskind’, ‘In mijn hoofd ben ik een dun meisje’ en ‘Robotje’ te zien.

Lees meer over de nieuwe jury

Fischer neemt het voorzitterschap over van Sander Uitdenbogaard (Het Mauritshuis) die in 2016 juryvoorzitter was. Swarts en Chaffaud nemen respectievelijk de plaatsen in van Edwin Buijsen (schilderkunst) en Cora Bos-Kroese (dans). Beide waren vanaf 2014 betrokken bij de Piket Kunstprijzen.

De Piket Kunstprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan jonge kunstenaars onder de 30 jaar in de disciplines schilderkunst, dans en toneel; de genomineerden hebben allemaal een binding met Den Haag.

Winnaars 2016

Op maandag 21 november 2016 werden in Theater aan het Spui de winnaars van de Piket Kunstprijzen 2016 bekendgemaakt. Debbie Young (schilderkunst), Alice Godfrey (dans) en Kaatje Kooij (toneel) namen toen de award, gemaakt door Anneke Schat, in ontvangst.

De bekendmaking van de nieuwe genomineerden vindt plaats op zaterdag 2 september in Korzo Theater (Prinsestraat 42, Den Haag) tijdens de Haagse UIT Nach. Voor persaccreditatie mail naar publiciteit@piketkunstprijzen.nl.