Terug naar overzicht

23 juni 2021 | Nieuws

Parade vol ‘Piketters’

Theaterfestival De Parade is weer losgebarsten in aangepaste vorm.  Drie kunstenaars van de Piket Kunstprijzen maken een voorstelling voor het festival. Zo is FRITZI van de Poezieboys te zien met Jos Nargy (Poezieboys), Benjamin Abel Meirhaeghe & The Unrequired Love geven een elektronisch concert en Tarik Moree komt met een solovoorstelling.

Tot 27 juni strijkt het theaterfestival neer in Eindhoven. Van 2 tot en met 18 juli is Den Haag aan de beurt. Daar staan zowel Tarik, Benjamin Abel en Jos Nargy met hun voorstelling in het Westbroekpark. Van vrijdag 23 juli tot 8 augustus is Utrecht aan de beurt, gevolgd door Amsterdam, (M.L. Kingpark, 14 tot 29 augustus) en het festival sluit af in Rotterdam eind september. Lees hieronder meer over de voorstellingen van onze oud-genomineerden en winnaar. De Parade is een stuk kleinschaliger dan voorheen vanwege de corona. Het publiek aan een tafeltje geniet van twee voorstellingen met een hapje en drankje.

Tarik Moree: De Voyeur

De Voyeur is een solovoorstelling van Tarik Moree, geregisseerd door Daniël ‘t Hoen. Over een man, op straat, die om zich heen kijkt en ziet dat er iets niet klopt; de mensen kijken niet.

Naast Tarik is ook Mira van der Lubbe te zien in Den Haag met de voorstelling Nog altijd nog.

Jos Nargy: FRITZI (Poezieboys)

De Poezieboys, waar Jos Nargy die oud-winnaar is van de Piket Kunstprijzen (Toneel) onderdeel van uitmaakt. Zij brengen een theatrale ode aan Fritzi Harmsen ten Beek, een originele, gulle en talentvolle vrouw die prachtig kon schrijven en tekenen, die van kleine weerloze diertjes hield, grassprietbrieven schreef en walnoten beschilderde. 

Naast FRITZI is ISH Dance Collective te zien in Den Haag met ISHterious.

Benjamin Abel & The Unrequired Love

Countertenor, performer en regisseur Benjamin Abel Meirhaeghe en producer Laurens Mariën slaan de handen in elkaar voor een elektronisch concert dat laveert tussen opera en een liefdesritueel. Ze brengen songs uit hun langverwachte performance Spectacles die na deze wulpse zomer in premiere gaat. Het publiek kan verschillende genres en sferen verwachten en operatekse dada blues punkpop, donkere beats, een hoge stem en een flinke dosis theatraliteit. 

Ook is de voorstelling De koning is dood, leve de koning te zien van Stoofpot. 

Het volledige programma van De Parade 2021 vind je hier

Foto’s: Diederick Bulstra Photography