Terug naar overzicht

02 juli 2021 | Nieuws

Piket-kunstenaars doen mee aan Art Rotterdam

Een flink aantal genomineerden van de Piket Kunstprijzen toont werk tijdens kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek. Bekijk hieronder een voorproefje. 

Marie Pop

Contour Gallery presenteert tijdens Art Rotterdam haar aankomende tentoonstelling The Lost Wonders of the Future Paradise van het mixed-media fenomeen Marie Pop. Achter het alterego gaan kunstenaars Anique Weve en Inge Aanstoot schuil. In plaats van samen te werken als duo, creëerden zij een derde, autonome entiteit. Marie Pop is geen samensmelting van twee individuen, maar ontstaat gedurende een proces van actie en reactie. Marie Pop kan schilder, fotograaf en beeldhouwer zijn, minimalist en expressionist, vrouw, man en alles daartussenin.

Marie Pop heeft karaktereigenschappen van beide kunstenaars. Ze stappen voortdurend uit hun comfortzone om elkaars meningen en voorkeuren uit te dagen, te verdedigen en opnieuw te evalueren. Aanstoot richt zich op schilderen en Weve is voornamelijk fotograaf, en daarmee kan Marie Pop beide zijn. De verschillende media worden zo goed toegepast dat het moeilijk te zien is waar de ene vorm begint en de andere eindigt.

Lennart Lahuis

Een nieuw stoomkunstwerk van Lennart Lahuis is te zien bij Dürst Britt & Mayhew. Een condensator blaast de woorden Still Life uit in stoom. Zie hieronder een voorbeeld.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lennart Lahuis (@lennartlahuis)

Afra Eisma

No Man’s Art Gallery showt onder meer werk van Afra Eisma. Bekijk hieronder een voorproefje. 

Sam Andrea

Met Sam Andrea en Aldo van den Broek presenteert Vriend van Bavink op Art Rotterdam twee kunstenaars met een corresponderende artistieke achtergrond. Geschiedenis, punk, underground, seks, romantiek en architectuur zijn onderwerpen die beide kunstenaars veel gebruiken. Hun fascinatie voor het tegenstrijdige verlangen van de mens naar veiligheid en geborgenheid, maar ook naar vrijheid en de hieropvolgende destructie staat centraal in hun werken.