Terug naar overzicht

29 januari 2015 | Nieuws

Piketgenomineerde Rutkay Özpinar aangenomen bij Introdans

Rutkay Özpinar, die afgelopen jaar genomineerd was in de categorie dans voor de Piket Kunstprijzen, is aangenomen bij Introdans. Hij laat via Facebook weten dat zijn nieuwe aanstelling bij het Arnhemse dansgezelschap behoorlijk uit de lucht kwam vallen:

“Het was heel onverwacht. Ik kreeg vorige week van Introdans een e-mail met de vraag of ik auditie kon doen. Dus ik deed afgelopen maandag auditie en werd meteen aangenomen. Het ging allemaal zo snel dat ik niet eens wist wat mij overkwam. Normaal weet je weken van tevoren dat je auditie gaat doen, maar dit was echt een fantastische verrassing. Ik begin volgende week al met mijn eerste repetitie.”

Duet voor Korzo en NDT in de maak
Rutkay is momenteel druk bezig, want hij gaat ook nog een choreografie maken voor Voorjaarsontwaken, het jaarlijkse dansfestival voor jong talent uit binnen- en buitenland dat sinds 2011 georganiseerd wordt door het Korzotheater en het Nederlands Danstheater.

Daarover zegt hij op zijn Facebookpagina: “Ik kijk er erg naar uit en kan niet wachten om ermee te beginnen. Ik ga een duet maken.” De repetities beginnen half april en de voorstellingen zelf zijn van 20 tot en met 23 mei in Korzo.

Nominatie Danspublieksprijs
Nog meer goed nieuws: Rutkay is ook nog eens genomineerd in de categorie ‘favoriete danser’ voor de Danspublieksprijs. Je kunt nog stemmen tot en met zaterdag 31 januari aanstaande.

Bekijk hier één van de eerdere choreografieën van Rutkay: