Terug naar overzicht

30 oktober 2020 | Nieuws

Pop-up Dance start crowdfunding voor interactieve voorstelling

Dansgezelschap Pop-up Dance met oud-genomineerde Youri Jongenelen van de Piket Kunstprijzen is een crowdfundingsactie gestart om geld in te zamelen voor hun interactieve voorstelling Voor(tegen)stelling.

Je bezoekt een voorstelling: er was eens… weer een verhaal met een welbekende afloop. Of toch niet? Wat als jij zelf de touwtjes in handen hebt? Waar zou jij voor kiezen? Hoe zou jij de dansers kleden en laten bewegen? Hoe loopt de voorstelling af als het aan jou ligt? Dat kan het publiek zelf bepalen in Voor(tegen)stelling. 

Oprichter Youri van Pop-up Dance, een klein dansgezelschap in Den Haag, maakt nu al enkele jaren voorstellingen op locatie. Om de ‘vierde muur’ in het theater tussen danser en publiek te doorbreken, maken ze moderne woonkamerballetten. Hun eerste voorstelling Assepoes ging in de zomer van 2018 in première en heeft gespeeld op diverse locaties in Nederland en België. Na het succes van deze productie maken ze nu ook interactieve voorstellingen, waarbij het publiek medeverantwoordelijk is voor de loop en uitkomst van het verhaal: de Voor(tegen)stelling.

Stemkastjes

Het publiek staat door middel van hun mobiele telefoon of een stemkastje in verbinding met het Pop-up Dance netwerk. Hiermee kan het publiek tijdens de voorstelling stemmen en bepalen welke wending het verhaal neemt. Met dit concept zijn de mogelijkheden eindeloos. “Ons eerste verhaal zal een eigen interpretatie van Roodkapje zijn”, vertelt Youri. “Daarna zullen andere programma’s volgen. Met dit concept kunnen we voor elke gelegenheid een pakket van verschillende verhalen aanbieden. Bijvoorbeeld op de ene locatie een korte voorstelling van twintig minuten en op de andere een avondvullend dansspektakel. Dit maakt de voorstelling geschikt voor verschillende doelgroepen en locaties, zowel bij mensen thuis dankzij ons kleine oppervlak, als op bijvoorbeeld festivals of buurthuizen.”

Help Pop-up Dance

Pop-up Dance houdt op dit moment een crowdfundingsactie op Voordekunst.nl om hun project op gang te helpen. In ruil voor steun kun je onder andere een exclusieve kijk achter de schermen krijgen. Doneren kan tot 15 november via deze link

Lees hier meer over Youri!