Terug naar overzicht

18 juni 2021 | Nieuws

Rutkay Özpinar maakt Other Voices voor Crosstown

Korzo in Den Haag is terug met live voorstellingen van Crosstown. Tot 19 juni zijn de twee producties Indigo en Other Voices te zien van choreografen Junadry Leocaria en onze Rutkay Özpinar. Online is er ook mogelijkheid om de voorstelling te bekijken: van 3 tot 15 juli.

Al bijna vijftien jaar biedt Korzo Haagse jongeren bij Crosstown de kans creativiteit en ambities in dans te ontwikkelen. Op het hoogste niveau werken de meest getalenteerde dansers samen met professionele choreografen. De afgelopen anderhalf jaar zijn de Crosstown dansers bezig geweest om twee nieuwe producties te maken met Rutkay Özpinar en  Junadry Leocaria.

Other Voices

Voor Other Voices dook Rutkay in het brein van Autismespectrumstoornis (ASS) en neemt het publiek daarin mee. In plaats van te kijken naar het stigma, staat de indrukwekkende functie van het dit brein. Het brein van mensen met ASS gaat niet mee met de stroming, het volgt zijn eigen lijn. Een unieke lijn die vaak niet past in de structuur van onze maatschappij.

Indigo

Voor de choreografie Indigo heeft choreografe Junadry Leocaria zich laten inspireren door de 7 staten van bewustzijn, energie, emoties en gedachtes. Is er ruimte in de wereld voor de Indigo? Is er acceptatie voor de intuïtieve, bewuste, spirituele beings die ze zijn? Is er een wereld zonder vooroordelen waar liefde & gelijkheid de drijfkracht is? Of verliezen zij het van de duisternis geleid door kwaad, bedrog, haat, angst, hebzucht en dogma’s die de mens steeds verder van zijn ware ik afdrijft… Indigo bestaat uit zes duetten met ieder een andere tint blauw als uitgangspunt.

Koop hier kaarten voor Crosstown!