Terug naar overzicht

12 januari 2020 | Nieuws

Sallie Harmsen laat haar tanden zien in vampierenserie

Actrice Sallie Harmsen, oud-genomineerde toneel Piket Kunstprijzen, is wekelijks te zien in televisieserie Vampieren in de Nacht/Heirs of the Night op NPO Zapp. Daarnaast staat zij vanaf 16 januari weer op de planken met Othello van Het Nationale Theater. 

In Vampieren in de Nacht schittert Sallie naast topacteurs als Monic Hendrickx (Penoza) en Benja Bruijning. De serie speelt zich af in het Europa van 1889 waar vijf vampierenclans met uitsterven bedreigd. Om te kunnen overleven, worden de kinderen van de clans samengebracht op een vampierenschool om hun krachten te bundelen en samen sterker te worden dan ooit.

Lees hier meer over deze Europese vampierenserie. En hier.

Er wordt al gewerkt aan een tweede seizoen! Dat het om een kinderserie gaat, betekent niet dat Sallie zich anders voorbereidt. “De serie wordt geschikt voor kinderen omdat er gekeken wordt naar de verhaallijn, naar de manier waarop je dingen in beeld brengt. Maar ik leef me net zo in als altijd. Ik probeer na te gaan waarom mijn personage Tonka bepaalde dingen doet, leer me haar gewoontes aan. Als ik dat anders zou gaan doen omdat ik het voor kinderen maak, zou ik ze niet net zo serieus nemen als volwassenen. Dat wil ik niet”, vertelt de actrice met Nu.nl

Vampieren in de Nacht is vanaf 11 januari iedere zaterdag om 19.50 uur te zien op NPO Zapp. Diederik van Rooijen (Penoza) neemt de regie voor zijn rekening.