Terug naar overzicht

24 april 2021 | Nieuws

Sam Andrea organiseert muzikale kunstveiling voor vluchtelingen

Sam Andrea organiseert op maandag 26 april een online kunstveiling voor stichting Help Refugees. Dit doet hij in samenwerking met Minor Operations Donations. Sam, genomineerde Piket Kunstprijzen Schilderkunst in 2018 gaat live een groot schilderij maken.

De koningsnachten met kroegen vol met lallende debielen lijken nu uit een ver, sprookjesachtig verleden te komen. Om aan deze leegte invulling te geven en iets goeds te betekenen voor de mensen die het het zwaarst hebben tijdens deze crisis, komt Sam met deze kunstveiling met een rauw randje. Er is expres gekozen voor de avond voor Koningsdag om voor ‘Robin Hood te spelen’. “Een Robin Hood, niet gewapend met pijl en boog maar met kwasten en verf om de feestdag af te leiden van de multimiljonair Willem Alexander en me in te zetten voor mensen die het het zwaarst hebben”, schrijft Sam in zijn persbericht. 

Muzikale schildersessie

Het evenement vindt plaats plaatsvinden tijdens punkfestival Vorst In De Grond in Haarlem. Daar zullen vier punkbands, De Tegenpartij, Hard Voor Weinig, The Peterlees en The Breed, de schildersessie van een soundtrack voorzien en de schildersdans tot hoogte-en dieptepunten leiden. “Een verhaal over de woede van mislukking en de vreugde van creatie. De dans van de geboorte van een schilderij”, zo typeert Sam zijn live schilderperformances.

Kijk en bied mee

Via de livestream kan worden geboden vanaf 200 euro op het schilderij. Het evenement start om 19.00 en er kan tot 23.00 uur een bod worden gedaan. De stream van Sam is hier te vinden op de avond zelf. Kaarten voor Vorst in de Grond zijn verkrijgbaar via deze link. Alle opbrengsten gaan direct naar stichting Help Refugees