Terug naar overzicht

24 november 2022 | Nieuws

Tranen van geluk voor India Sardjoe na winnen WK

India Sardjoe, genomineerde (Dans) Piket Kunstprijzen 2022, won medio november het WK Breakdance in New York. “Ik huilde van blijdschap toen ik het nieuws hoorde”, vertelt India nu zij terug is op Haagse bodem. 

Het was voor de 16-jarige Haagse een hele belevenis om af te reizen naar New York voor de Redbul BC One World Final. “Het was ook wel een opluchting. Hier heb ik al die jaren naartoe gewerkt”, zegt India. Een week voor het WK won India ook al het Europees kampioenschap Breakdance in Manchester, waarmee ze zich in een sterke positie plaatst voor deelname aan de Olympische Spelen in 2024. De overwinning van deze wereldtitel voelt dan ook als kers op de taart. “Ik ben nu geplaatst voor de European Games in Polen in juni volgend jaar. Als ik die wedstrijd win, word ik automatisch gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

Haar deelname aan het WK was een hele belevenis. “De dag voor de finale was een mediadag vol met interviews. Op de dag zelf was ik niet echt meer zenuwachtig, omdat we een doorloop hadden gehad”, vertelt ze. Ze won een belt en prijzengeld. “Dat kan ik gebruiken voor mijn wedstrijden in het buitenland.” 

Er breekt nu een iets rustigere periode aan voor de Haagse. “Er komen wel wat battles aan met mijn crew, maar in het voorjaar beginnen de grote wedstrijden weer.” Op haar school, het Segbroek College, was iedereen supertrots. “Er was een beamer met een foto van mij in de kantine. Ook werd ik toen ik terugkwam uit New York opgewacht door mijn crew. Heel gaaf”, aldus India. 

India tijdens de laatste battle in de Red Bull BC One World Final
© Little Shao / Red Bull Content Poo