Terug naar overzicht

31 januari 2020 | Nieuws

Trojan Wars vol met Piket-sterren

Spektakelstuk Trojan Wars, een marathonvoorstelling voor jongeren van Het Nationale Theater, is vanaf 10 maart te zien in Den Haag en op verschillende plekken in Nederland. Oud-winnaar Bram Suijker (toneel), voormalig juryvoorzitter Noël Fischer doet de regie en oud-genomineerde (toneel) Vanja Rukavina doen mee. 

Vanja Rukavina tijdens de repetities van Trojan Wars. Foto: Bas de Brouwer

Trojan Wars is een modern theaterepos over oorlog, geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende mythische oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Voor Trojan Wars wordt de hele schouwburg gebruikt waarbij eten, drinken en livemuziek allemaal onderdeel zijn van het concept. En daar hoort natuurlijk een titelsong bij. Niemand minder dan muzikant Lars Kroon heeft met zijn band Lars and the Magic Mountain een nummer gemaakt. 

Lars Kroon en band tijdens een optreden. 

De voorstelling duurt in totaal vijf uur. Het is een serie van drie afleveringen die je bingewatched in het theater. Regisseur en artistiek leider van HNTjong Noël Fischer sprak met Kroon om te kijken naar welke thema’s het beste zouden aansluiten bij de voorstelling. Grote trommels, donder, bliksem en dramatische vioolpartijen: alles komt voorbij in het nummer. “Een nummer schrijven dat aansluit bij de thematiek van de beroemdste oorlog uit de geschiedenis was echt een grote uitdaging”, zegt Kroon. “Ik heb ervoor gekozen om een nummer te maken dat aansluit bij het gevoel van strijd en liefde, in de vorm van een soort gebed; een wanhopige aanklacht met donderende drums, een epische climax en zalvende woorden in het slotstuk. Bovenal wilde ik eigenlijk vooral een hoopvol nummer maken.”


Bram Suijker in Trojan Wars. Foto: Bas de Brouwer

Check hier alle data en koop tickets.