Terug naar overzicht

07 november 2016 | Nieuws

Uitreiking Piket Kunstprijzen 2016 in Theater aan het Spui

Op maandag 21 november aanstaande worden voor de derde keer de Piket Kunstprijzen uitgereikt. Dit jaar vindt de uitreiking plaats in Theater aan het Spui, de perfecte plek voor een verbinding met en tussen jonge kunstenaars. De presentatie zal in handen zijn van cabaretier Marcel Verreck.

Genomineerden 2016


Schilderkunst: Joyce Zwerver, Debbie Young en Tobias Lengkeek
Dans: Zahira Suliman, Jeffry Verschoor Sowa (Kid Colombia) en Alice Godfrey
Toneel: Bram Suijker, Kaatje Kooij en Beaudil Elzenga

Bekijk de genomineerden van 2016

Bekijk alle profielfilmpjes van de genomineerden 2016

Panel

Tijdens de uitreiking volgt een kort vraaggesprek over het makersklimaat van Den Haag o.l.v. presentator Marcel Verreck met onder meer Joris Wijsmuller (wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur), Marieke Schoenmakers (directeur Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten), Leo Spreksel (artistiek directeur en programmeur dans Korzo theater) en Cees Debets (directeur Theater aan het Spui).

Koosje

Singer-songwriter Koosje Sekreve verzorgt de muzikale ondersteuning tijdens de uitreiking. Koosje studeerde afgelopen jaar met lof – het hoogst haalbare – af aan het Koninklijk Conservatorium als muziekdocent. In april dit jaar presenteerde ze haar eerste album Onder mijn huid in Theater Diligentia. Ze werkte voor het album samen met dichter en librettist Ruben van Gogh, wiens gedichten ze op muziek zette. Koosje put inspiratie uit Jacques Brel, Ramses Shaffy en Wende Snijders.

Beluister het album van Koosje

Marcel Verreck

Cabaretier, columnist, radiomaker. Marcel Verreck (Den Haag, 1960) is voor het Haagse publiek allang geen onbekende meer. In 1987 won hij samen met Paul Pleijsier het Leids Cabaret Festival. Als het duo Verreck & Pleijsier maakten zij succesvolle theaterprogramma’s. Naast zijn cabaretwerk schrijft Verreck ook columns en artikelen voor diverse kranten.

Over de Piket Kunstprijzen

De Stichting mr F.H. Piket wil met de uitreiking van de jaarlijkse Piket Kunstprijzen het artistieke klimaat van Den Haag bevorderen en ondersteunen. Hiertoe selecteert een vakjury drie jonge, veelbelovende kunstenaars die in de schilderkunst, dans en toneel actief zijn. De talenten moeten onder de dertig jaar zijn, maar ook in Den Haag e.o. tot ontplooiing komen dan wel een onderscheidende bijdrage hebben geleverd aan de stad.

De winnaars ontvangen ieder een kunstwerk, dit jaar ontworpen door kunstenaar Anneke Schat (Gouden Televizier-Ring) en een geldbedrag van €8.000.

Z00-878-d

Vakjury en winnaars ontmoeten elkaar later in het jaar voor klankbordgesprekken, waarin loopbaanadvies en creatieve ondersteuning aan bod komen. De Piket Kunstprijzen zijn voor dhr. Piket (1927-2011) de gedroomde nalatenschap: ze stimuleren jonge kunstenaars op persoonlijke wijze en zijn van blijvende betekenis voor het culturele klimaat van Den Haag.

NB: De uitreiking is besloten en vindt plaats tussen 20.15-22.00u in Theater aan het Spui. Pers kan zich aanmelden door een mail te sturen naar publiciteit@piketkunstprijzen.nl