Terug naar overzicht

08 november 2017 | Nieuws

Uitreiking Piket Kunstprijzen 2017 in Korzo Theater

De uitreiking van de Piket Kunstprijzen 2017 staat weer voor de deur! Dit jaar doen we dat op maandag 27 november in het Korzo Theater.

Uitreiking

Tijdens de uitreiking reikt kunstenaar Florentijn Hofman de awards uit, die hij dit jaar heeft ontworpen. Hij reikt een klein evenbeeld uit, met twee duimen omhoog. Ook zal er een kort vraaggesprek met hem zijn.

Performance winnaars 2016

Speciaal voor de uitreiking van 2017 bundelden de winnaars van de Piket Kunstprijzen 2016Debbie Young, Alice Godfrey en Kaatje Kooij – de krachten voor een performance. In ‘De Rode Kamer van de Verwachting’ komen schilderkunst, dans en toneel samen en bevragen de winnaars zichzelf op filosofische wijze over hun ervaringen als jonge kunstenaar en de verwachtingen van zichzelf en de buitenwereld die daarbij komen kijken. Wat er precies staat te gebeuren houden we nog even geheim, maar speciaal wordt het zeker!

Presentatie: Tim van Scheijen

De presentatie zal in handen zijn van Tim van Scheijen (Soest, 1983). Ooit bankmedewerker, nu succesvol verteller, presentator, schrijver en theatermaker gebruikt hij aangrijpende, intrigerende of grappige verhalen uit het heden en verleden en maakt ze onderdeel van de spiegel die hij zijn publiek voorhoudt. Hij volgde zijn theateropleiding bij de Paul van Vliet Academie in Den Haag, waar hij afgelopen jaar afstudeerde.

Tim van Scheijen

Tim van Scheijen

De muzikale omlijsting tijdens de uitreiking wordt verzorgd door Miguel Sucasas Jazz duo; Miguel Sucasas (saxofoon), Albert Casán Millà (gitaar). Componist en saxofonist Sucasas bracht in 2014 zijn eerste album uit, getiteld ‘Four Corners Quartet’. Hij studeerde in 2016 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft zich hier nu gevestigd.

Overzicht programma

20:00 uur: Aanvang
20:15 uur: ‘De Rode Kamer van de Verwachting’
Een performance van de winnaars van de Piket Kunstprijzen 2016
20:30 uur: Uitreiking van de Piket Kunstprijzen 2017
Met o.a. een opvoering jeugdtheaterschool Rabarber
22:00 uur: Borrel

Piket Kunstprijzen

De Stichting mr F.H. Piket wil met de jaarlijkse Piket Kunstprijzen het artistieke klimaat van Den Haag bevorderen en ondersteunen. Hiertoe selecteert een vakjury negen veelbelovende, jonge kunstenaars die in de schilderkunst, dans en toneel actief zijn. Om hen alvast een eerste zetje in de rug te geven wordt een portretfoto en een profielfilmpje van ieder van hen gemaakt. Deze kunnen zij zelf vrij gebruiken. Daarnaast promoten wij alle genomineerden door het delen van hun professionele activiteiten. Ook na de uitreiking blijven wij hen volgen. Per discipline zal één genomineerde een geldbedrag van 8.000 euro ontvangen en ontmoeten zij later in het jaar de vakjury voor een klankbordgesprek, waarin loopbaanadvies en creatieve ondersteuning aan bod komen.

NB: Persaanmeldingen graag via publiciteit@piketkunstprijzen.nl!