Terug naar overzicht

23 april 2019 | Nieuws

Vijf jaar Piket Kunstprijzen: ‘Het raakte mij alleen al dat de heer Piket een groot deel van zijn vermogen heeft nagelaten’

De Piket Kunstprijzen bestaan vijf jaar. Speciaal voor dit jubileum blikt oud-toneeljurylid Monique van der Werff (2014/2015) terug.

“Ik was de eerste twee jaar van de Piket Kunstprijzen jurylid toneel. Het was boeiend om de oprichting mee te maken”, zegt Van der Werff. “Het raakte mij alleen al dat de heer Piket een groot deel van zijn vermogen heeft nagelaten om specifiek déze groep kunstenaars verder op weg te helpen. Niet zij die net afgestudeerd zijn, of zij die al enorm gevierd zijn, maar juist die groep die vaak net tussen wal en schip valt. Ik heb gezien hoe het de winnaars (voor toneel respectievelijk Karel van Laere en Nik van den Berg) en ook sommige genomineerden als Thomas, Sacha en Jos, echt een boost kan geven. Niet in de laatste plaats in zelfvertrouwen, als ze de prijs winnen. Ik heb ook veel bewondering voor de organisatie, die in deze eerste jaren de prijs al zo aan bekendheid wist laten te groeien. Het was ook een feestje om samen te werken met de juryleden van andere categorieën en te leren van deze andere disciplines en ieders eigen kijk op kunst daarbinnen.”