Terug naar overzicht

19 november 2019 | Nieuws

Vijf vragen aan jurylid Antoinette Jelgersma

In de aanloop naar de bekendmaking van de winnaars van de Piket Kunstprijzen wordt de jury aan de tand gevoeld. Antoinette Jelgersma (vakjurylid toneel) neemt het stokje over van jurylid Suzanne Swarts. Op maandag 25 november worden de prijzen uitgereikt in Theater Diligentia in Den Haag.

Wat spreekt je aan in het jurylidmaatschap?

“Het is leuk om bezig te zijn met de ontwikkeling van jonge mensen daarom is het jurylidmaatschap inspirerend. Het houdt mij fris en ik houd contact met het werkveld dat steeds verandert.”

Hoe pak je het jurylidmaatschap aan (hoe scout je talent?)

“Ik ga kijken naar voorstellingen uit interesse of ik leg mijn oor te luister bij deze en gene om te weten waar ik kan kijken. En ik wissel uit bij mijn mede jurylid zodat we een breed beeld krijgen welke beginnende makers/acteurs er te vinden zijn.:

Hoe is de samenwerking met de overige juryleden en de voorzitter?

“De samenwerking is inspirerend. We dagen elkaar soms uit door elkaar te bevragen en het dwingt ons om een goed gemotiveerde voorzet te doen.
Ook is het leuk over andere vakgebieden te horen die soms verschillen maar ook overeenkomsten hebben.”

Wat zou je de genomineerden willen meegeven?

“Blijf onderzoeken. Ga af op je enthousiasme en je passie voor iets. Zoek steeds je motivatie op en zet door.”

Waarom is het zo belangrijk dat er een prijs is voor jonge makers?

“De prijs is van belang als stimulans. Ook is het voor de genomineerden belangrijk om publiciteit te krijgen en onder de aandacht gebracht te worden!”