Terug naar overzicht

07 maart 2016 | Nieuws

Voorstellingen van Piket-juryleden bij Toneelgroep De Appel en dansgezelschap DDDDD

Behalve jurylid zijn vervullen onze juryleden ook belangrijke functies in het Haagse culturele landschap. Momenteel kun je twee voorstellingen van onze juryleden te zien, bij Toneelgroep De Appel en De Dutch Don’t Dance Division.

David Geysen (toneel) – Toneelgroep De Appel
Jurylid David Geysen (toneel) regisseert t/m donderdag 24 maart voor Toneelgroep De Appel het tweeluik ‘Voor sommigen het eind van het land voor anderen het begin van de wereld‘, samen met componist Carl Beukman. Cultuurwebsite 8weekly.com beschreef de voorstelling over de vluchtelingenproblematiek al als “magnifiek totaaltheater, waarin thema’s als identiteit en projectie op een ingenieuze en creatieve wijze bevraagd worden.”

Ook van de hand van Geysen en t/m 24 maart te zien in het kader van Het Heijermans Festival, de voorstelling 6x Heijermans, bestaande uit zes eenakters.

Rinus Sprong (juryvoorzitter) – De Dutch Don’t Dance Division
Juryvoorzitter Rinus Sprong zet met zijn dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division de voorstelling Ballet Blanc op de planken, vanaf 4 maart te zien op een tournee door Nederland. De voorstelling brengt de beroemde, ‘witte scènes’ uit balletten als Giselle, de Notenkraker, La Bayadère en het Zwanenmeer bij elkaar. “Een sfeervolle en romantische dansvoorstelling waarin klassiek en neoklassiek ballet wordt afgewisseld met moderne dans”. De voorstelling is dinsdag 8 maart in het Zuiderstrandtheater in Den Haag te zien.

Edwin Buijsen (schilderkunst)
Onze Man van het Mauritshuis, dat is jurylid en hoofd collecties Edwin Buijsen. In het Mauritshuis kun je momenteel naar de tentoonstelling ‘Hoogte- en dieptepunten uit het depot’, waarin werken die je normaal niet te zien krijgt nu wél ziet. Te zien t/m 8 mei.

Maarten Demmink (schilderkunst)
Jurylid Maarten Demmink, beter bekend als schilder onder de naam Demiak, exposeert vanaf 17 maart in galerie Jean-Marie Oger in Parijs. In de groepsexpositie ‘Still Life – Style of Life’ zijn t/m 2 april schilderijen en wandobjecten van zijn hand te zien.

Bekijk alle voorstellingen, exposities en andere activiteiten van onze genomineerden en winnaars in onze agenda