Terug naar overzicht

25 februari 2022 | Nieuws

Bloemige en zachte werken van Florentijn bij Rademakers Gallery

Voormalig Schilderkunst-genomineerde Florentijn de Boer kijkt uit naar haar solotentoonstelling The Sweet Enoughs bij Rademakers Gallery in Amsterdam. De opening op zaterdag 26 februari tussen 16.00 en 18.00 uur is voor iedereen toegankelijk. “Geen qr-codes en mondkapjes meer”, zegt Florentijn. “Dit is een perfect moment.” 

Florentijn liet zich voor de tentoonstelling inspireren door haar moederschap. “Warm, bloemig en zacht”, omschrijft ze de schilderijen die worden tentoongesteld. Daarnaast zijn er ook sculpturale installaties te bewonderen van Nadja Schlenker en textielcreaties van Mae Engelgeer en Jan Koen Lomans in de galerie.

De kleurrijke, abstracte schilderijen van Florentijn nodigen de kijker uit om de wereld op een onconventionele manier te observeren en te ervaren. Haar nieuwe werk is haar meest persoonlijke tot nu toe; het komt voort uit een kinderlijke nieuwsgierigheid en een verkennende stemming geïnspireerd door het standpunt van haar pasgeboren zoon. Tegelijkertijd is dit werk heel intiem omdat het een overgangsperiode in haar leven markeert waarin ze het moederschap moet combineren met haar carrière als kunstenaar.

Naast deze solo maakte de kunstenares ook een werk van vier bij vier meter voor een kunstmuur die tijdens festival Down the Rabbit Hole te zien zal zijn. Dit festival vindt van 1 tot 3 juli plaats in Beuningen. Ook hangt haar werk op ART Rotterdam dat van 19 tot 22 mei losbarst.

The Sweet Enoughs is tot 26 maart te bezoeken aan de KNSM-Laan 291 in Amsterdam.

Foto: Hessel Waalewijn